Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai puternică economie a lumii, probleme majore. Avertismentul experţilor

Money Review
grafice criza datorii economie

Lumea riscă o criză economică importantă. Este vorba despre semnalul dat de prețurile cuprului și al aurului, unul în scădere, celălalt în creștere.

Prețul cuprului a scăzut de la 9,44 de dolari în ianuarie 2023, la un minimum de aproximativ 8 dolari pe kilogram în urmă cu câteva zile, iar cel al aurului în aceeași perioadă a urca de la 1.928 la peste 2.000 dolari pe uncie. În cazul cuprului, este o necesitate industrială și un indicator al creșterii economice.

Aurul, pe de altă parte, este privit în principal ca un refugiu sigur pentru investitori. Recenta scădere a prețului cuprului semnalează faptul că piața se teme de o încetinire a cererii acestui metal pe piață.

Iar analiștii economici sunt de părere că fluctuațiile nu sunt deloc întâmplătoare, informează Antena3 CNN.

Stocurile de cupru din depozitele London Metal Exchange, de 86.625 de tone au crescut cu 70% în ultimele 4 săptămâni, ajungând la cel mai ridicat nivel din ianuarie. În cazul aurului, cererea în primul trimestru a avut o evoluție mixtă, dar prețul aurului a crescut pe măsură ce știrile din sectorul bancar au indicat o problemă în acest domeniu.

Un alt semnal de alarmă este acela că cea mai puternică economie a lumii are probleme vizibile. O treime din populația Statelor Unite se descurcă greu cu banii până la finalul unii și apelează la împrumuturi. Oamenii continuă să se lupte pentru a face față cheltuielilor lunare din prezent mai rău decât în perioada imediat următoare pandemiei.

Conform unui sondaj recent efectuat de HouseHold Pulse aproape 38,5% dintre gospodăriile americane, echivalentul a aproximativ 89,1 milioane de oameni, s-au confruntat cu dificultăți între 26 aprilie și 8 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.