Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai veche imagine a Veneţiei, datând din secolul al XIV-lea, a fost descoperită la Florenţa

venetia

O vedere din Veneţia datând din secolul al XIV-lea, desen considerat drept cea mai veche reprezentare a Cetăţii Dogilor cunoscută până astăzi, a fost descoperită de o cercetătoare scoţiană din St. Andrews, a anunţat aceasta într-un comunicat, citată de AFP potrivit news.ro

Desenul, descoperit de istoricul Sandra Toffolo, face parte dintr-un manuscris care povesteşte călătoria lui Niccola da Poggibonsi, un pelerin italian care a plecat la Ierusalim, în perioada 1346-1350.

În cursul pelerinajului său, Niccola da Poggibonsi a trecut prin Veneţia şi descrierea oraşului făcută de el este însoţită de un desen în cerneală al Veneţiei unde se pot vedea biserici, gondole şi canale.

Manuscrisul, în prezent păstrat la Biblioteca naţională din Florenţa, a fost probabil realizat la puţin timp după întoarcerea sa în Italia, în 1350.

Specializată în istoria Veneţiei renascentiste, Toffolo a descoperit imaginea în mai 2019 în cursul cercetărilor sale la biblioteca florentină cu scopul de a realiza o monografie despre cetatea lacustră în acea epocă, precizează Universitatea St. Andrews.

Descoperind imaginea, istoricul a realizat că această vedere din Veneţia este anterioară tuturor celor cunoscute mai înainte ale oraşului, chiar dacă hărţi de navigaţie utilizate în secolele al XIII-lea şi al XVIII-lea au putut fi realizate anterior.

Cea mai veche hartă a Veneţiei a fost realizată de Fra Paolino, un frate franciscan, şi datează din 1330, potrivit universităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.