Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEC Bank a acordat o finanţare de 5 milioane de lei producătorului de carne Peneș Curcanul

cec bank

CEC Bank a acordat o finanţare de 5 milioane de lei companiei STS Trading, parte a grupului Bravcod - cel mai mare producător de carne de curcan din România, sub brandul Peneş Curcanul, a anunţat vineri banca, conform agerpres.

Potrivit sursei citate, finanţarea beneficiază de o garanţie acordată de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID - 19.

"În ciuda provocărilor ridicate de pandemie, ne-am continuat activitatea pentru că ştim cât de importantă este securitatea alimentară şi ca produsele noastre, care respectă cele mai înalte standarde internaţionale, să ajungă pe mesele românilor. Grupul Bravcod a demonstrat că în România se pot dezvolta businessuri solide în industria alimentară", a declarat Neculae Stinghe, director general şi administrator al STS Trading.

Grupul de firme Bravcod, deţinătorul brandului Peneş Curcanul, a dezvoltat de-a lungul anilor un business integrat care include 5 ferme moderne de creştere, cu o capacitate de peste un milion de capete anual, un abator, o reţea de circa 100 de francize care distribuie produsele Peneş.

În plus, Peneş furnizează materie primă şi pentru principalii producători de mezeluri din România, cum ar fi Aldis, Cristim, Caroli etc. Circa 30% din producţia grupului este exportată către ţări din Uniunea Europeană. Producţia Peneş îndeplineşte cele mai riguroase standarde de calitate, de la certificările internaţionale HACCP, la certificări Halal şi Kosher.

Grupul de firme care deţine brandul Peneş Curcanul colaborează cu CEC Bank încă din anul 2012, beneficiind, de-a lungul timpului, de finanţări de la CEC Bank în valoare cumulată de peste 110 milioane de lei.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1 000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 44,4 miliarde lei, la sfârşitul lunii iunie 2021. CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking şi magazinul virtual CEC_IN - unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ de aproape 30 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul Programului guvernamental de susţinere a companiilor mari, lansat în contextul pandemiei COVID -19, societăţile mari şi IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanţare şi garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în cadrul mandatului acordat de statul român.

Astfel, societăţile comerciale pot accesa credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenţionată precum şi garanţii de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente a companiilor beneficiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.