Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEC Bank continuă finanţarea antreprenorilor români prin IMM Invest Plus

CEC Bank
CEC Bank

CEC Bank continuă finanţarea antreprenorilor români prin programele guvernamentale IMM Invest Plus şi în anul 2023, acordând credite antreprenorilor locali cu dobânzi şi comisioane subvenţionate, a anunţat miercuri banca.

"Continuăm să fim alături de antreprenori şi în anul 2023, oferindu-le acestora posibilitatea finanţării în condiţiile avantajoase ale Programului IMM Invest Plus. Antreprenorii pot accesa finanţare atât pentru proiectele de investiţii cât şi pentru acoperirea necesarului de capital de lucru pentru consolidarea şi extinderea afacerilor acestora, adaptarea la cerinţele actuale de climă şi digitalizare, menţinerea şi crearea de locuri de muncă", a declarat Ramona Ivan, director Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale în cadrul CEC Bank.

De la începutul Programului, din 2020, CEC Bank a acordat finanţări de circa 5 miliarde de lei. Programul îşi propune sprijinirea antreprenorilor în obţinerea finanţărilor necesare pentru depăşirea dificultăţilor economice actuale, amplificate în ultima perioadă de invazia Rusiei asupra Ucrainei, informează Agerpres.

Prin schema de ajutor de stat pot fi accesate credite de investiţii şi/sau credite pentru capital de lucru, garantate până la 90% cu garanţii de stat, emise de Fondul de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, Fondul de Garantare a Creditului Rural şi Fondul Român de Contragarantare.

Valoarea maximă a creditelor în cadrul Programului IMM Invest Plus este de până la 10 milioane lei pentru investiţii şi de până la 5 milioane lei pentru capital de lucru, cu o durată maximă de finanţare de până la 72 luni în cazul creditelor de investiţii, respectiv 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.

Ajutorul de stat sub formă de grant de care beneficiază antreprenorii care accesează aceste credite acoperă dobânda pe o perioadă de 12 luni de la acordarea creditului precum şi comisioanele de garantare pe toată perioada de valabilitate a garanţiei.

Componentele programului IMM Invest Plus 2023 sunt: IMM Invest România; Agro IMM Invest; Imm Prod; Garant Construct; Innovation; Rural Invest.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 61,8 miliarde lei, la sfârşitul lui 2022.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM şi POS, internet banking (CEConline), mobile banking şi magazinul virtual CEC_IN - unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.