Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cedeaza PPE in fata Marii Britanii?

junker



'Nu voi fi forţat să mă pun în genunchi în faţa britanicilor', ar fi spus joi Juncker, potrivit ziarului, la o reuniune cu uşile închise a formaţiunii sale, Partidul Popular European, prima forţă politică din Parlamentul European după alegerile de la 25 mai.


'Ar fi o greşeală să cedăm în faţa britanicilor', a adăugat candidatul la preşedinţia Comisiei Europene, potrivit The Guardian.


Imediat după alegerile europene, premierul britanic David Cameron şi-a exprimat opoziţia faţă de candidatura lui Jean-Claude Juncker la şefia CE.


Din punctul de vedere al britanicilor, Juncker, care a fost premier al Luxemburgului timp de 18 ani, este 'un om al trecutului' şi, în acelaşi timp, prea federalist. În schimb, Cameron a pledat recent pentru 'cineva care înţelege nevoia de schimbare, nevoia de reforme'.


Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat în schimb sprijinul pentru acesta, chiar dacă a subliniat necesitatea de a ţine cont de punctul de vedere al Londrei.


Şefii de stat şi de guvern europeni trebuie să propună un nume la viitorul summit UE de la Bruxelles, care va avea loc pe 26-27 iunie. Parlamentul European se va pronunţa asupra acestei propuneri în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, de la jumătatea lunii iulie.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.