Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEDO face primele precizări despre plângerea depusă de Kovesi: A fost înregistrată, NU admisă

CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a confirmat joi, 31 ianuarie, că plângerea depusă de Laura Codruţa Kovesi împotriva statului român a fost înregistrată, nu admisă pentru judecata pe fond.

"Plângerea Kovesi vs. România (nr. 3594/19) a fost înregistrată la CEDO în Decembrie 2018 şi se află pe rolul Curţii. Deocamdată, nu există alte informaţii disponibile", se arată în răspunsul CEDO pentru Q Magazine.

CITEȘTE ȘI: Arme împotriva răcelii: Ceaiurile mai puţin cunoscute care întăresc sistemul imunitar

Potrivit procedurii CEDO, etapa admisibilității nu poate fi depășită înainte de a se comunica Guvernului român numărul de înregistrare al plângerii şi de a se cere acestuia o poziție juridică pe speța respectivă.

„Cererea pe care o menționaţi în solicitare NU A FOST COMUNICATĂ Guvernului, care în consecință nu are cunoștință în mod oficial de aceasta. După ce cererea va fi comunicată Guvernului, acesta va avea la dispoziție un interval de timp pentru a-și formula observațiile cu privire la admisibilitatea și fondul cauzei, raportat la întrebările transmise de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauză”, a declarat agentul guvernamental pe lângă CEDO, Catrinel Brumar, pentru Q Magazine.

În fapt, plângerea depusă de Kovesi a trecut doar etapa admisibilităţii din punct de vedere al formei, acest lucru neavând nicio legătură cu un eventual caracter admisibil pe fondul cererii.

Laura Codruţa Kovesi a atacat la CEDO decizia prin care a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA, plângerea fiind depusă în luna decembrie a acestui an. În plângere se arată că au fost atacate drepturile omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.