Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEFC China va achiziționa o participație de 20 puncte în compania americană de brokeraj Cowen

pixabay.com
diverse, bani, monede

Acțiunile companiei de brokeraj Cowen Group Inc. au crescut cu 19 procente miercuri, după ce conglomeratul chinez CEFC China a afirmat că a fost de acord să achiziționeze o participație de aproximativ 20 procente din compania americană pentru 100 milioane de dolari.

Tranzacția, cea mai recentă din seria de investiții ale firmelor chinezești în companiile americane, va oferi, de asemenea, dreptul CEFC de a desemna trei directori în consiliul de administrație a companiei din New York.

Citește și: Unul dintre cei mai bogaţi români a ajuns 'în sapă de lemn': Decizia DISPERATĂ pe care a luat-o

Anunțul companiei CEFC vine la o zi după ce producătorul american de mașini electrice Tesla Inc. a declarat că firma chinezească Tencent Holdings Ltd a achiziționat o participație de 5 procente din companie pentru suma de 1,78 miliarde de dolari.

Compania privată CEFC China va oferi 175 milioane de dolari pentru finanțarea datoriilor Cowen, conform declarațiilor companiilor.

”Acest parteneriat va accelera creșterea în zonele principale de expertiză ale companiei Cowen: servicii bancare de investiții, acțiuni, cercetare și managementul investițiilor”, a declarat Peter Cohen, directorul executiv al Cowen.

CEFC va plăti 17 dolari pentru fiecare acțiune Cowen de clasă A, reprezentând o valuare cu 29,5% mai mare față de prețul de închidere a acțiunilor de marți.

Acordul, care va fi finalizat până la finalul celui de-al treilea trimestru al anului 2017, vor fi supuse aprobărilor instituțiilor de reglemantare și celor guvernamentale, conform declarațiilor companiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.