Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia s-a calificat în semifinalele competiţiei Billie Jean King Cup

Guliver/GettyImages
tenis

Vineri, perechea cehă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova a învins în meciul decisiv de dublu, cu 6-3, 7-5, cuplul american Danielle Collins/Taylor Townsend, în condiţiile în care cele două formaţii se aflau la egalitate, 1-1, după partidele de simplu, încheiate cu următoarele rezultate: Danielle Collins - Katerina Siniakova 6-3, 6-2 şi Marketa Vondrousova - Sofia Kenin 6-1, 6-1, potrivit Agerpres.

Cehia, care a cucerit de unsprezece ori trofeul în această competiţie, cunoscută anterior sub numele de Fed Cup (până în 2020), va juca sâmbătă în prima semifinală împotriva Canadei, clasată pe primul loc în Grupa C, după ce a eliminat Spania şi Polonia.

În cealaltă semifinală se vor înfrunta Italia, ocupanta primei poziţii în Grupa D, şi Slovenia, care şi-a asigurat primul loc în Grupa B după victoria obţinută vineri în primul meci de simplu al întâlnirii cu echipa Kazahstanului (scor final 1-2).

Kaja Juvan, ocupanta locului 104 în clasamentul WTA, a adus punctul calificării Sloveniei, după ce a dispus cu 6-1, 6-0 de kazaha Anna Danilina (814 WTA), la capătul unui meci care a durat doar 53 de minute.

Fiecare întâlnire din cadrul Billie Jean King Cup constă în două meciuri de simplu şi unul de dublu, iar primele clasate în fiecare dintre cele patru grupe acced în semifinale.

Ediţia 2022 a fost câştigată de Elveţia, victorioasă în finala cu Australia, două naţiuni eliminate anul acesta în faza grupelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.