Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei 10.000 de afaceriști din programul Start-Up Nation au primit scrisorile de acceptare

www.aippimm.ro
start-up nation

Afacerile pornite prin programul Start-Up Nation funcţionează foarte bine, iar săptămâna viitoare ar urma să se încheie contractarea celor 10.000 de proiecte, a declarat sâmbătă ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Stefan-Radu Oprea, la Antena 3.

"Astăzi pot să vă spun că scrisorile de acceptare au fost trimise către toţi cei 10.000 de beneficiari care au fost selectaţi anul acesta în programul Start-Up Nation. Deci această etapă s-a încheiat. Probabil că până săptămâna viitoare, întrucât sunt peste 9.000 cu contractele deja semnate, vom încheia contractarea celor 10.000 de proiecte şi sunt astăzi depuse peste 121 de deconturi deja. Deci programul funcţionează, funcţionează în parametri", a afirmat ministrul.

Citește și: Florin Călinescu o nimicește pe Viorica Dăncilă! Doamna Dăncilă nu are faţă de un echipament sofisticat

Ştefan-Radu Oprea a dat drept exemplu primul beneficiar al acestui program.

"Pot să vă spun că afacerea îi merge foarte bine. Că deja se dezvoltă. Că deja are al doilea punct de lucru. Au 70 de angajaţi astăzi, într-un an de zile. Eu cred că este o cifră foarte importantă şi deja au planuri foarte mari de extindere a afacerilor. Aceasta înseamnă că Start-Up Nation îşi face efectul şi că într-adevăr afacerile pornite prin acest program funcţionează foarte bine", a subliniat Oprea.

Citește și: Rareș Bogdan pune tunurile pe Tăriceanu! ‘Aţi stat bot în bot cu PSD şi acum faceţi din amnezie o virtute’

Potrivit Ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, principalul efect al acestui program este că a reuşit să producă o modificare în mentalitate.

"Noi avem un program care se cheamă Start-Up Nation şi care eu cred că a reuşit să producă o transformare profundă în metalul colectiv din România, în mentalitate. Cred că este cel mai important efect pe care îl are acest program de dezvoltare a antreprenoriatului. Faptul că astăzi percepţia opiniei publice este că să fi antreprenor este un lucru bun, să fii antreprenor pentru tineri este cool. Înainte să fii om de afaceri era chiar peiorativ în România. Şi atunci eu cred că această transformare în mentalul colectiv şi în percepţie este foarte importantă şi asta arată că politicile publice din România au efect", a apreciat Ştefan-Radu Oprea.

Citește și: Cozmin Gușă îl atacă pe Alexandru Cumpănașu! Reacție cu privire la candidatura la prezidențiale

Aplicaţia pentru înscrierea în programul Start-Up Nation a fost deschisă pe 27 decembrie 2018.

Statul îşi propune să finanţeze 10.000 de firme prin acest program. Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Citește și: Florin Călinescu o nimicește pe Viorica Dăncilă! Doamna Dăncilă nu are faţă de un echipament sofisticat

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă având normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.