Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei care investesc cel puțin 50.000 de euro la Negrești o să fie scutiți de plata impozitelor

promptmedia.ro
taxe impozit fiscal

Primăria oraşului Negreşti derulează un proiect pentru stimularea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul oraşului prin care se acordă ajutoare de minimis constând în scutirea de la plata impozitelor şi taxelor locale pentru unii agenţi economici, informează Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, agenţii economici care efectuează o investiţie iniţială în oraşul Negreşti ce depăşeşte echivalentul în lei a 50.000 euro, iar după finalizarea investiţiei asigură crearea unui număr de cel puţin trei noi locuri de muncă, pot beneficia de scutirea de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren.

"Scutirea la plată a impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren se acordă pe o perioadă de până la trei ani, pe baza criteriilor de acordare, fără a depăşi termenul final al schemei de ajutor de minimis, adică sfârşitul anului 2023. Pentru a fi eligibilă, întreprinderea solicitantă a ajutorului de minimis trebuie să îndeplinească condiţia de a nu fi beneficiat în ultimii doi ani fiscali şi în anul fiscal în curs, fie din surse ale bugetului de stat sau ale autorităţilor locale, fie din surse comunitare, de ajutor de minimis, care, cumulat cu suma solicitată în proiect, să depăşească echivalentul în lei a 200.000 euro, iar în cazul întreprinderii care activează în sectorul rutier a sumei de 100.000 euro", se arată într-un comunicat al Primăriei Negreşti. Oraşul Negreşti este printre localităţile cu cea mai crescută rată a şomajului din judeţul Vaslui.

Citește și: EXCLUSIV Angajații de lux ai României: peste 50 de bugetari au salarii care depășesc 50.000 de lei pe lună .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.