Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei de la USR știu deja că proiectul lor privind pensiile speciale va pica la CCR: este neconstituțională legea

usr

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat, marți, că abrogarea pensiilor speciale pentru magistrați este un demers neconstituțional. El a adăugat pensiile magistrașilor ar trebui doar plafonate, pentru a nu se ajunge „în situația pensiilor nesimțite”.

Citește și: SURSE - Thriller în Parlament: suspans major la moțiunea de cenzură

„ În proiectul de lege de abrogare a pensiilor speciale, propus de USR și care e propus pe respingere noi am spus că pensiile magistraților trebuie plafonate să nu se ajungă în situația pensiilor nesimțite. Includerea abrogării pensiilor magistraților în această lege va duce la declarea ei ca neconstitutională. În momentul de fată, ignoarea ei este de fapt un compromis pentru că majoritatea parlamentară PNL și PSD să poată să zică, noi am dorit eliminarea pensiilor speciale, dar CCR a respins”, a susținut Cristian Seidler, după discuțiile de marți din Comisia de muncă a Camerei Deputaților, unde a propus rediscutarea proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale, propunere care a fost respinsă. 

Deputatul USR a amintit că USR a propus plafonarea pensiilor speciale . 

„Ar trebui ca pensia să nu fie mai mare decât ultimul venit net. E normal ca atunci când te pensionezi să nu ai un venit mai mare decât atunci când lucrezi, pentru că atunci toată lumea ar vrea să fie la pensie”, a subliniat acesta.

Cameră Deputaților se reunește, marți, în sesiune extraordinară pentru a dezbate și vota în plen proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale. Ludovic Orban a declarat că inițiativă ar trebui rediscutată în comisia de muncă, deoarece nu este de acord cu propunerile deputatului PSD Adrian Solomon care prevăd eliminarea pensiilor speciale și ale sportivilor sau oamenilor de cultură, propuneri care au fost acceptate în comisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.