Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei doi bărbaţi reţinuţi pentru operaţiuni ilegale cu tutun în Buzău, plasaţi sub control judiciar

ciocanel judecator

Cei doi bărbaţi reţinuţi pentru deţinere, prelucrare şi comerţ ilegal cu produse accizabile din tutun au fost prezentaţi, marţi, magistraţilor Tribunalului Buzău care i-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, a declarat, pentru Agerpres, agentul şef Mihai Drăghiciu de la Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Una dintre persoanele implicate în operaţiunile ilegale cu tutun care au adus un prejudiciu statului de aproape 1.000.000 de lei are 45 de ani şi este subofiţer la unitatea de aviaţie de la Boboc. Poliţiştii din cadrul IPJ Buzău au efectuat 12 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 1.000.000 de lei, prin operaţiuni ilegale cu peste 600 kg de tutun, iar 10 persoane au fost conduse la audieri, doi bărbaţi fiind reţinuţi pentru deţinere, prelucrare şi comerţ ilegal cu produse accizabile.

"Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea procurorilor Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, au efectuat 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Buzău, la persoane bănuite de deţinere, prelucrare şi comerţ ilegal cu ţigarete. Din cercetări a reieşit că, în perioada mai - septembrie 2017, mai multe persoane de pe raza judeţului Buzău ar fi procurat tutun online sau direct de la vânzători, din care ar fi fabricat ţigarete de diverse mărci", se precizează într-un comunicat de presă transmis marţi de IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate, peste 600 de kilograme de tutun ar fi fost valorificate şi oferite spre vânzare pe raza judeţului Buzău, prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.000.000 de lei. "În urma percheziţiilor au fost ridicate 190 de kilograme de tutun (frunze şi tutun mărunţit), utilaje de mărunţit şi cernut tutun, 23 de dispozitive manuale sau electrice de injectat tuburi, peste 96.000 de tuburi goale de ţigarete cu filtru şi peste 6.000 de ţigarete confecţionate artizanal', a mai precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.