Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei doi copii înecaţi în râul Olt, la Giuvărăşti, căutaţi de pompieri, scafandri şi voluntari

inecat scafandri barca

Cei doi copii în vârstă de 12, respectiv 13 ani, care s-ar fi înecat luni în râul Olt, în localitatea Giuvărăşti, sunt în continuare căutaţi de pompieri şi voluntari cu bărci şi sonare, precum şi de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, a informat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alin Băsăşteanu, potrivit Agerpres.

Trei scafandri din judeţele Dolj, Teleorman şi Vâlcea vor participa la căutări marţi după-amiaza, alături de echipele din judeţul Olt.

Luni după-amiaza, doi minori, unul în vârstă de 12 ani şi altul în vârstă de 13 ani, s-ar fi înecat în râul Olt, în localitatea Giuvărăşti, într-o zonă frecventată de localnici pentru scăldat. Ei ar fi intrat în apă şi nu ar fi reuşit să mai iasă la suprafaţă. Hainele copiilor au fost găsite pe malul apei. În zona respectivă apa are adâncimi diferite, de la 1-2 metri şi până la 9 metri în gropile de unde a fost excavat nisip şi pietriş.

Căutarea minorilor a început luni după-amiaza, cu echipe de pompieri cu barcă cu motor şi scafandri de la ISU Olt, iar pe timpul nopţii a fost continuată la suprafaţa apei, de echipe de pompieri de la Caracal, cu barcă cu motor.

Marţi dimineaţa, trei scafandri de la ISU Olt au reluat misiunea de căutare a minorilor.

"De asemenea, la faţa locului se află şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Giuvărăşti, dar şi mai mulţi voluntari, cu bărci şi sonare, care sprijină misiunea pompierilor. În sprijinul scafandrilor ISU Olt, cu aprobarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, se vor deplasa trei scafandri de la ISU Dolj, ISU Teleorman şi ISU Vâlcea", a precizat Băsăşteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.