Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei doi europeni pe care Iranul i-a arestat sub acuzaţia de tentativă de destabilizare a ţării sunt francezi

Wikimedia Commons
Iran steag

Cei doi europeni pe care Iranul a anunţat că i-a arestat sub acuzaţia de tentativă de destabilizare a ţării sunt francezi, a confirmat joi guvernul lor, denunţând această arestare ''nefondată'' şi cerând ''eliberarea lor imediată''.

Ministerul francez de Externe ''a fost informat în legătură cu arestarea a doi cetăţeni francezi în Iran'', potrivit unui comunicat de presă care nu precizează identitatea acestora, a doua zi după anunţarea de către Teheran a arestării a doi europeni ''care au intrat în ţară cu scopul declanşării haosului şi a destabilizării societăţii'', relatează AFP.

''Autorităţile franceze sunt pe deplin mobilizate'' şi ''ambasadorul la Teheran s-a adresat autorităţilor iraniene pentru a obţine acces consular (...) iar însărcinatul cu afaceri al ambasadei Iranului la Paris a fost convocat la minister'', precizează Quai d'Orsay, potrivit Agerpres.ro.

Autorităţile iraniene ţin prizonieri mai mulţi cetăţeni străini, din motive considerate politice de către ţările occidentale, care consideră că Teheranul îi foloseşte ca mijloc de presiune în negocierile privind dosarul nuclear iranian sau pentru a diminua sancţiunile internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.