Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei doi italieni care au desenat pe zidul de separaţie din Cisiordania au fost eliberați

dangerouswomenproject.org
ahed tamimi

Poliţia israeliană a eliberat duminică doi italieni care au desenat pe zidul de separaţie din Cisiordania un portret gigant al tinerei palestiniene Ahed Tamimi, pusă în libertate în aceeaşi zi, potrivit unor surse oficiale israeliene şi italiene, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Cei doi italieni suspectaţi că au vandalizat gardul de securitate (zidul de separaţie) în zona Bethleem" au fost eliberaţi, a anunţat poliţia israeliană într-un comunicat, fără să precizeze identitatea lor. 

"Viza lor de sejur a fost însă anulată şi vor trebui să părăsească Israelul în 72 de ore. În cazul în care nu se conformează, vor fi expulzaţi", a avertizat aceasta. 

Palestinianul care îi însoţea a fost şi el eliberat din închisoare pe motivul "implicării sale minore" în faptele reproşate celor doi italieni, a adăugat sursa.

Citește și: Donald Trump s-a dezlănțuit în scandalul 'Rusia - alegerile din SUA': Procurorul special Robert Mueller, acuzat de conflict de interese

Ministrul italian de externe, Enzo Moavero Milanesi, a anunţat şi el duminică seară într-un comunicat că "a aflat cu uşurare" că "cei doi cetăţeni italieni arestaţi în Israel se vor putea întoarce rapid în Italia". 

Înaltă de patru metri, fresca reprezintă faţa tinerei în vârstă de 17 ani devenite un simbol al rezistenţei contra ocupaţiei israeliene în Cisiordania, întemniţată opt luni pentru că a pălmuit doi soldaţi israelieni în curtea casei familiale. 

Tânăra şi mama ei au fost eliberate duminică. 

Cei doi italieni şi palestinianul au arestaţi sâmbătă de paza de frontieră israeliană, aflată în subordinea poliţiei. 

Miercuri, artistul de stradă italian Jorit Agoch, originar din regiunea Napoli, a susţinut că este autorul portretului lui Ahed Tamimi. Un mesaj publicat sâmbătă seară pe o pagină de Facebook cu numele lui anunţase că a fost arestat şi solicita ajutor. 

Tamimi (17 ani) a devenit un personaj cunoscut după ce incidentul produs la 15 decembrie 2017 în apropierea casei sale din satul Nabi Saleh a fost transmis live pe Facebook de către mama sa.

Citește și: Şeful diplomaţiei britanice începe o vizită în China, Franța și Austria

Autorităţile israeliene i-au adus tinerei 12 acuzaţii, printre care atac în formă agravată, iar în luna martie Ahed Tamimi a pledat vinovată la acuzaţia de atac, fiind condamnată la opt luni de închisoare. Ea a fost eliberată din motive administrative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.