Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump s-a dezlănțuit în scandalul 'Rusia - alegerile din SUA': Procurorul special Robert Mueller, acuzat de conflict de interese

Reuters
Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, l-a acuzat duminică pe procurorul special Robert Mueller că are "conflicte de interes" care ar trebui să-i interzică desfăşurarea anchetei asupra bănuielilor de ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale din 2016, relatează AFP, conform agerpres.ro

Într-o serie de mesaje pe Twitter în care a atacat credibilitatea procurorului special, Donald Trump a declarat că a avut de-a lungul anilor "o relaţie de afaceri foarte urâtă şi conflictuală" cu Robert Mueller. 

În trecut, Donald Trump s-a mai referit la existenţa unor conflicte de interes în ce-l priveşte pe Robert Mueller, dar este pentru prima dată când detaliază public acuzaţiile sale.

Înregistrări INCENDIARE din sediul DNA Ploiești: 'Ideea e să-l distrugă pe domnul ONEA, să ajungă la KOVESI dacă e și VOICULESCU băgat și GHITA'


"Robert Mueller va dezvălui vreodată conflictele sale de interes cu Preşedintele Trump, printre care faptul că am avut o relaţie de afaceri foarte urâtă şi conflictuală, l-am refuzat ca şef al FBI (cu o zi înainte să fie numit procuror special), iar Comey este prietenul său apropiat", a declarat Donald Trump într-unul din mesajele sale. 

James Comey a fost demis de Donald Trump din funcţia de director al FBI în mai 2017 şi ulterior s-a arătat foarte critic faţă de preşedinte. 

Cotidianul New York Times (NYT) a afirmat în ianuarie că Donald Trump a dorit să-l demită şi pe Robert Mueller în iunie 2017, dar a renunţat după ce un consilier juridic de la Casa Albă, Don McGahn, a ameninţat că demisionează dacă face acest lucru. 

La acea dată, NYT a scris că Donald Trump a vorbit despre trei conflicte de interes care l-ar afecta pe Robert Mueller şi, în opinia sa, l-ar descalifica pentru a efectua ancheta asupra acuzaţiilor de ingerinţă rusă.

Nuntă mare în familia Dragnea! Toată floarea PSD a fost chemată la mega-cheful social-democrat


Ar fi vorba despre un diferend legat de tarifele de la National Golf Club al cărui proprietar este Donald Trump, activitatea prestată de Robert Mueller pentru o firmă de avocatură care îl reprezentase pe ginerele preşedintelui, Jared Kushner, şi o întrevedere pe care cei doi ar fi avut-o pentru a examina candidatura lui Mueller la conducerea FBI, în ajunul numirii sale ca procuror special. 

În calitate de procuror special, Robert Mueller trebuie să stabilească dacă responsabili ruşi s-au amestecat în campania prezidenţială din SUA în 2016, dacă a avut loc o înţelegere secretă între oficiali ruşi şi echipa de campanie a candidatului republican şi dacă, ulterior, Donald Trump s-a făcut vinovat de obstrucţionarea justiţiei. 

Trump a respins orice înţelegere secretă şi orice obstrucţionare în acest dosar. Autorităţile ruse au negat întotdeauna că s-au amestecat în campania din 2016, la finalul căreia candidatul republican Donald Trump a învins-o pe adversara sa democrată, Hillary Clinton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.