Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei născuți în anii '80 nu vor avea niciodată siguranţa locului de muncă

revista presei

DIGI24:

Dacă v-aţi născut în anii '80 nu veţi avea niciodată siguranţa locului de muncă. Forumul Economic Mondial avertizează că întreaga generaţie nu va putea corespunde nevoilor pieţei muncii. Este generaţia care a fost educată când economia era într-o schimbare totală, învăţământul nu era adaptat la ce urma să ceară noua eră tehnologizată şi sunt în parte victime ale societăţii. Pentru a se adapta la noi cerinţe trebuie să se pregătească continuu, să facă schimbări majore. Şomajul de astăzi din rândul tinerilor îi va urmări pe tot parcursul vieţii, susţin experţii. Nu individual, ci ca grup social.Dacă din sfera politicului nu se trasează un nou sistem în linie cu schimbările din piața muncii, tinerii între 25 și 34 de ani vor avea în continuare probleme serioase să își găsească un loc de muncă stabil. Forumul Economic Mondial avertizează că generația născută în anii 80 nu este dotată cu instumentele necesare pentru a face față schimbărilor tehnologice. În lipsa aptitudinilor necesare, aceștia se vor confrunta cu un risc crescut al șomajului multe decenii de acum încolo, susține organizația.

contributors.ro:

In aceeasi zi si-au facut publice optiunile legate de alegerile din 16 noiembrie, doi oameni care, fiecare in felul sau, si-au pus amprenta asupra identitatii Romaniei din ultimii 25 de ani. E vorba de scriitorul Mircea Cartarescu si de fostul presedinte al tarii, profesorul Emil Constantinescu. Primul, a scris nu numai poeme care au reconstruit limba romaneasca, nu doar romane formidabile care au asezat literatura romana in centrul vital al celei mondiale, dar si o proza politica exceptionala... Cel de-al doilea a urcat pe creasta valului cu spirjinul lui Corneliu Coposu care, din ratiuni ce merita discutate separat, l-a preferat lui N. Manolescu drept candidat al Conventiei Democratice Romane. Ajuns presedinte in 1996, a sustinut o politica externa remarcabila, pro-NATO, pro-Vest. In plan intern, a fost o teribila deziluzie pentru cei care il sustinusera si votasera. A cedat psihic, s-a retras din cursa pentru realegere, a anuntat ca “a fost invins de structuri”. Ca presedinte, nu a facut mai nimic pentru decomunizarea tarii. In anii presedintiei lui Traian Basescu, omul a devenit tot mai acru si agresiv... Iata-i acum pe cei doi, inainte de al doilea tur: Mircea Cartarescu isi anunta public sustinerea pentru Klaus Iohannis, dupa ce, in primul tur, a sustinut-o pe Monica Macovei. Emil Constantinescu il sustine pe “anticomunistul” Victor Ponta. Nu am nimic de adaugat ori de comentat. Situatia vorbeste de la sine. Poate doar o intrebare, pentru cine va vota profesoara Zoe Petre?

Ziarul Financiar:

Cu toate că cetăţenii Republicii Moldova pot circula acum fără vize în spaţiul Uniunii Europene, autorităţile de la Chişinău întârzie în a adapta taxele la orientarea pro-europeană a ţării, astfel încât cei de peste Prut sunt obligaţi să plătească în continuare tarife mari pentru asigurarea de tip RCA Carte Verde pentru a circula cu autoturismele proprii în România şi valori foarte mici pentru a merge în Ucraina, Rusia sau Belarus. ”Fiecare proprietar de maşină este obligat să achite o taxă de cel puţin 64 de euro pentru a trece graniţa cu România, taxă care poate ajunge la 435 de euro pentru un an întreg. Este o nebunie, mai ales că pentru a merge în Ucraina sau Belarus cu maşina trebuie să achităm între 6 euro pentru 15 zile, sau cel mult 35 de euro pentru un an. Sunt sigur că mulţi moldoveni ar da prioritate României în perioada sărbătorilor de iarnă, însă mulţi vor fi nevoiţi să aleagă  munţii din Ucraina din cauza acestei taxe”, a spus Constantin Mihalachi, realizatorul emisiunii Autostrada din Rep. Moldova.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.