Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei peste 50 de migranţi asiatici depistaţi în Timişoara au fost îndrumaţi să plece spre centrele care le-au emis documentele de solicitare de azil

Cei peste 50 de migranţi asiatici depistaţi, miercuri, în zona Gării de Nord Timişoara, de către poliţiştii locali, au fost escortaţi până pe peronul gării, fiind îndrumaţi să se deplaseze către centrele care le-au emis documentele de solicitare azil de pe teritoriul României.

Decizia a fost luată de poliţiştii locali, deoarece după două ore de la depistarea migranţilor nu s-a deplasat la faţa locului niciun reprezentant al instituţiilor notificate, care se ocupă de gestionarea problemei străinilor şi migranţilor pe teritoriul ţării noastre, arată un comunicat al Poliţiei Locale Timişoara, remis AGERPRES.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui George Simion! Legea care va fi susținută de AUR

Peste 50 de migranţi din Siria, Afganistan şi Pakistan, solicitanţi de azil în alte judeţe din România, au fost depistaţi, miercuri, de poliţiştii locali, într-o clădire părăsită din zona Gării de Nord din Timişoara, unde se adăposteau ilegal, şi pe care au distrus-o, folosind materialul lemnos pentru a se încălzi.

Prezenţa migranţilor a fost sesizată de riverani, care au reclamat la poliţie faptul că aceştia se adună în grupuri, la diferite ore din zi şi din noapte, fac gălăgie, mizerie, fiind predispuşi la comiterea unor fapte ilicite şi creând disconfort cetăţenilor care locuiesc sau trec prin perimetrul respectiv, arată un comunicat al Poliţiei Locale Timişoara, remis AGERPRES.

Astfel de verificări au mai fost efectuate în ultima perioadă, pentru combaterea acestui fenomen.

Într-o primă fază, în faţa Gării de Nord se afla un grup mai mare de migranţi care, la observarea patrulei poliţiei, au fugit, fiind surprinşi ulterior şapte dintre ei. La verificarea documentelor s-a stabilit că deţineau acte, fiind înregistraţi în evidenţe ca solicitanţi de azil şi provenind din Siria, Afganistan, Pakistan.

Citește și: Groaznic! Activistul de mediu Daniel Bodnar ar putea rămâne paralizat

Poliţiştii locali au trecut imediat la verificarea imobilelor din zonă, fiind cunoscut faptul că se ascund în clădiri părăsite. Într-o astfel de construcţie nelocuită de pe bulevardul Republicii au fost depistaţi 53 de migranţi. Aceştia au fost legitimaţi, verificaţi, constatându-se că au documente prin care au solicitat azil, eliberate de autorităţile din Şomcuta (Arad), Giurgiu, Bucureşti, Galaţi.

Directorul executiv al Poliţiei Locale Timişoara, Dumitru Domăşnean-Urechiatu, a luat legătura cu persoanele care au în atribuţii gestionarea problemei străinilor şi migranţilor pe teritoriul ţării noastre, cu comisar-şef de poliţie Gabriel Vasilescu de la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Timişoara, comisar-şef de poliţie Nelu Gabi Paraschiv, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, pentru găsirea unor soluţii în ceea ce priveşte persoanele în cauză.

Poliţiştii locali au rămas la faţa locului până la preluarea persoanelor depistate de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră de la faţa locului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.