Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei trei comandanţi ai submarinului nuclear avariat în Marea Chinei au fost eliberaţi din funcţii

tass.ru
submarin rusesc

Marina americană (US Navy) a anunţat joi că i-a eliberat din funcţii pe cei trei ofiţeri care se aflau la comanda submarinului nuclear avariat luna trecută în Marea Chinei după ce a lovit un munte submarin, transmite AFP.

Viceamiralul Karl Thomas, comandantul Flotei a 7-a, i-a eliberat din funcţii pe căpitanul de fregată Cameron Aljilani, comandantul submarinului USS Connecticut, pe căpitanul de corvetă Patrick Cashin, secund, şi pe maistrul principal Cory Rodgers, subofiţerul cu gradul cel mai înalt la bord, a comunicat US Navy, potrivit Agerpres.

Viceamiralul Thomas 'a stabilit că bunul simţ al deciziilor prudente şi respectarea procedurilor ar fi permis evitarea incidentului', precizează comunicatul, menţionând că cei trei 'au pierdut încrederea US Navy'.

În după-amiaza zilei de 2 octombrie, USS Connecticut, un submarin cu propulsie nucleară din clasa Seawolf, a lovit un obiect la acel moment neidentificat, în timp ce naviga în imersiune în Marea Chinei de Sud. Unsprezece membri ai echipajului au fost răniţi.

Ancheta a stabilit că submersibilul lovise un munte submarin care nu figura pe hărţi.

Submarinul a fost nevoit să iasă la suprafaţă, dar a fost capabil să navigheze până în insula Guam, teritoriu american din Pacific, unde se află şi acum şi de unde se va îndrepta în portul Bremerton (statul Washington) pentru reparaţii.

Marina americană nu a dezvăluit nici locul exact al incidentului, nici adâncimea la care se afla submarinul.

China revendică cvasitotalitatea apelor din Marea Chinei de Sud, unde a construit avanposturi militare pe insuliţe şi atoli, în vreme ce Statele Unite şi aliaţii lor patrulează cu regularitate în apele internaţionale ale regiunii pentru a-şi afirma dreptul la libertatea de navigaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.