Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai bogat român, audiat la DNA

DNA desen Sursa Adevarul

Vineri dimineaţa, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost adus omul de afaceri Ioan Niculae, considerat cel mai bogat român. Acestuia i se vor aduce la cunoştinţă noile acuzaţii de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost adus vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii au făcut, în urmă cu o zi, percheziţii la domiciliul său şi la sediul firmei Interagro. 

Ioan Niculae se află în spatele gratiilor, după ce în aprilie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul "Mită la PSD". 

Procurorii DNA au efectuat joi percheziţii la reşedinţa omului de afaceri Ioan Niculae şi alte adrese, dar şi la sediul SC Interagro într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi economice (evaziune fiscală şi spălare de bani), comise în perioada 2008 - 2009. 

Ancheta DNA în cazul omului de afaceri vizează cercetarea unor aspecte infracţionale semnalate de ANAF referitoare la tranzacţiile comerciale dintre SC Interagro SA şi SC Libarom Agri SRL privind materiale de promovare prin presa scrisă, machete publicitare, materiale promoţionale, imprimare, au declarat surse judiciare. 

Potrivit surselor citate, în acest caz ar fi vorba de un prejudiciu de peste 2 milioane euro. 

Pe de altă parte, aceleaşi surse au precizat că Dorin Cocoş ar fi susţinut, într-un denunţ la DNA, că în perioada 2008 - 2009 Ioan Niculae i-ar fi cerut sprijin pentru influenţarea unor funcţionari publici şi demnitari în vederea elaborării unei hotărâri de guvern prin care să fie acordate subvenţii pentru îngrăşăminte din producţia internă, ceea ce ar fi condus la subvenţionarea indirectă a combinatelor controlate de acesta, care produceau la acel moment circa 90% din producţia de îngrăşăminte. 

Cocoş ar fi urmat, susţin sursele, să fie recompensat financiar pentru aceste demersuri cu suma de 1.000.000 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.