Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai bun maestru bucătar din lume rămâne cel din ultimii 4 ani

bucatar

Francezul Guy Savoy a fost desemnat încă o dată cel mai bun maestru bucătar din lume, au anunţat joi reprezentanţii agregatorului gastronomic La Liste, clasamentul celor mai bune 1.000 de restaurante de pe planetă, care dezvăluie de asemenea un progres important al bucătarilor nordici în palmaresul ediţiei din acest an, informează AFP.

Conceput pe baza unei compilaţii de ghiduri şi cronici gastronomice, agregatorul francez La Liste a plasat pe prima poziţie din acest an un restaurant cu trei stele Michelin condus de Guy Savoy, Monnaie de Paris, unde sunt servite celebra lui supă de anghinare cu trufe negre şi brioşe în foitaj cu ciuperci.

Guy Savoy, care ocupă primul loc în acest clasament începând din 2017, fie individual, fie ex aequo, "continuă să obţină unanimitate în voturile exprimate de toate ghidurile, toate publicaţiile şi cronicile gastronomice; nu este criticat niciodată", a declarat Helene Pietrini, directorul general al agregatorului La Liste.

Nordicii s-au făcut remarcaţi şi ei în acest clasament: suedezul Bjorn Frantzen a pătruns în top cu restaurantul său Frantzen din Stockholm (în nivelul 2 alături de alte şapte restaurante, al cincilea în clasamentul general) şi cu restaurantul său Zen din Singapore (nivel 6, locul 47).

Restaurantul danez Geranium, situat în Copenhaga şi condus de maestrul bucătar Rasmus Kofoed, a urcat în clasament şi se poziţionează la nivelul 7, pe locul al 74-lea, scrie agerpres.ro.

Datorită acestei tendinţe, agregatorul La Liste, creat în 2015 din iniţiativa Ministerului de Externe din Franţa ca un echivalent pentru 50 Best, se află pe aceeaşi lungime de undă cu influentul său concurent britanic, căruia i se reproşează adeseori că îi ignoră pe bucătarii francezi, care absentează cu regularitate din top 10.

Bjorn Frantzen ocupă locul al şaselea în cea mai recentă ediţie a topului 50 Best, care plasează pe prima poziţie restaurantul danez Noma, urmat de Geranium, şi care include doar trei stabilimente franceze (Arpege, condus de Alain Passard, pe locul 23; Septieme, condus de Bertrand Grebaud, locul 24; şi Alleno Paris din Pavillon Ledoyen, condus de Yannick Alleno, locul 41).

"Există bucătari nordici în Asia, iar ţările baltice au adoptat pe scară largă gastronomiile aşa-zis nordice, propunând produse locale şi preparate apropiate de natură, care se deosebesc radical de moda mai veche a gastronomiei moleculare", a subliniat Jorg Zipprick, cofondator şi redactor-şef al ghidului francez La Liste.

La Liste, care se doreşte "un clasament al clasamentelor", monitorizează 25.000 de restaurante din 200 de ţări urmărind ghiduri gastronomice, bloguri şi articole de presă, dobândind deja o anumită notorietate în Franţa, China, Coreea de Sud şi Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.