Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai căutat om, cu o recompensă de 5 milioane de dolari, a fost prins

E cel mai căutat om după ce a evadat dintr-o închisoare, dar acum e prins! Celebrul lider interlop mexican Joaquin "El Chapo" Guzman a fost arestat, la şase luni după evadare, anunţă preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, potrivit ABC News.

Vezi și: Alina divorțează

"Misiune îndeplinită: l-am capturat. Îi informez pe cetăţenii mexicani că Joaquin Guzman Loera a fost arestat", a transmis Enrique Pena Nieto prin Twitter.

"El Chapo" Guzman a fost prins după un schimb aprig de focuri, cinci dintre gărzile sale fiind împuşcate mortal, în timp ce alte şase persoane au fost arestate.

Citeşte şi: Va fi GRATIAT Borcea de presedinte?

Guzman era dat în urmărire generală după ce evadase pe 11 iulie 2015 din Penitenciarul Altiplano, situat în apropiere de Ciudad de Mexico. "El Chapo" Guzman, cel mai mare traficant de droguri din Mexic, a parcurs cu o motocicletă cei 1,5 km ai tunelului pe care l-a săpat pe sub curtea penitenciarului.Joaquin "El Chapo" Guzman, liderul cartelului drogurilor din Sinaloa, ar fi plătit şpăgi în valoare de 50 de milioane de dolari pentru a fi ajutat să evadeze. Motocicleta îl aştepta pe Guzman la începutul tunelului lung de 1,5 km, în care traficantul a coborât dintr-o încăpere pentru duşuri. Când gardienii nu au fost atenţi sau s-au prefăcut că nu văd, Guzman a desprins un grilaj şi a coborât în tunel.Tunelul elaborat a fost construit de inginerii cartelului Sinaloa, care s-au folosit de echipamente sofisticate. Tunelul, a cărui construcţie a durat circa un an, era dotat cu sisteme de ventilaţie şi trepte.

Citește și: Preoții intră și ei în scandalul făcut de iubitele lui Cristi Borcea: Ce spun fețele bisericești

Unul dintre apropiaţii lui Pablo Escobar, respectiv cel mai abil ucigaş al grupării conduse de celebrul traficant columbian de droguri, a declarat că evadarea lui Guzman ar fi costat circa 50 de milioane de dolari doar pentru mite. Acesta a spus că evadarea dintr-o închisoare de maximă securitate este extrem de dificilă fără complicitatea măcar a unora dintre gardieni, care sunt dotaţi cu aparate care detectează imediat dacă se fac săpături. "Trebuie să mituieşti paznicii dacă vrei să ai o şansă. Iar ei ştiu cât de bogat este, probabil au cerut zeci de milioane de dolari. El Chapo a plătit probabil aproximativ 50 de milioane de euro doar pentru şpăgi", a precizat el.

Pe capul său fusese pusă o recompensă de 5 milioane de dolari.

Citește și: România tremură! Statul Islamic anunță asaltul asupra creștinilor din Balcani

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.