Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai CONTROVERSAT fost ministru al Justiției reacționează, după ce SUA ne-au INTERZIS să modificăm legile justiţiei: 'E lipsă de comunicare'

facebook
justitie dosar penal

Departamentul de Stat al SUA a transmis un comunicat prin care se declară îngrijorat de faptul că Parlamentul vrea să schimbe legile Justiţiei. Mai mult, cei din Statele Unite le recomandă aleşilor să nu voteze aceste legi.

Mai multe detalii aici: ALERTĂ Departamentul de Stat al SUA cere Parlamentului, OFICIAL, să NU VOTEZE legile justiției

Celebrul Florin Iordache, cel care a dat OUG 13, fost ministru al Justiției, a reacţionat la această luare de poziţie a SUA. „Ţinem cont de acest semnal. Cred că a existat o lipsă de comunicare cu ceea ce este în dezbatere acum. Pentru că este o diferenţă foarte mare între prima formă propusă de Ministerul Justiţiei şi ceea ce discutăm noi acum. Fără îndoială, analizăm, dar repet: modificările la Legile Justiţiei sunt cerute chiar de sistemul juridic din România", a spus Florin Iordache la România9 de la TVR, emisiune moderată de Ionuţ Cristache.

Preşedintele Comisiei de modificare a legilor Justiţiei Florin Iordache, a declarat luni, la TVR, după criticile Departamentului de Stat, că propunerile de modificare discutate în Parlament sunt total diferite de cele ale ministrului Toader şi nu afectează independenţa sistemului judiciar.

Citește și: Semnal de alarmă! Apa îmbuteliată, la preț de MARMURĂ! Ce pregătesc mai-marii statului

Întrebat dacă va retrage proiectele din dezbatere sau dacă discutarea acestora în comisia pe care o conduce va continua, Florin Iordache a sugerat că discuţiile vor continua, argumentând: "Atât timp cât ceea ce avem noi în dezbatere nu afectează în niciun fel independenţa justiţiei". El a solicitat moderatorului să-i indice un singur articol de lege care periclitează independenţa Justiţiei.

"Atât timp cât toate amendamentele şi modul în care am propus noi modificarea legilor justiţiei vin din partea asociaţiilor profesionale cât şi a CSM, despre ce discutăm?", a conchis Iordache.

Citește și: Reacție vehementă a Olguței Vasilescu! „NU sunt de acord” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.