Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai cunoscut membru PMP cere rupere alianței cu USR și amenință: 'O să am o discuție cu membri din județe și sigur că totul se va încheia cu câteva decizii'

Facebook
Mihail Neamțu

PMP a ratat la mustață intrarea în Parlamentul României, la legislativele din 2020, după ce obținuse un scor bun la europarlamentare, câștigând două mandate, și la locale. Acum, formațiunea condusă de Eugen Tomac nu vrea să mai repete greșeala și încearcă o alianță cu partidele de dreapta. USR, al lui Cătălin Drulă, și Forța Dreptei, cu Ludovic Orban la timonă, sunt cele două formațiuni cu care PMP vrea să meargă în anul electoral 2024.

Însă, scandalul care a lovit USR, prin dinamitarea Elenei Lasconi chiar de către fiica sa pe motiv că susține familia tradițională, poate să lovească și PMP. Cel mai cunoscut membru al partidului, Mihail Neamțu, cere ruperea alianței electorale cu USR. În caz contrar, Neamțu ar putea renunța la carnetul de membru de partid și își va da demisia din PMP, dar nu înainte de ”o discuție cu membri din județe și sigur că totul se va încheia cu câteva decizii clare”

”Cea mai performantă persoană din USR e scoasă de pe listele partidului la europarlamentare. Nu spun eu, au spus-o cei din USR în nenumărate ocazii că Elena Lasconi este cel mai performant primar și acesta e motivul pentru care au propulsat-o prima pe listele USR la alegerile europarlamentare din 2024.

Cum spuneam, dacă ești creștin ortodox și susții familia creștină, ești imediat atacat de către milițiile ideologice formate din radicalii Stângii intolerante.

Nu mai contează libertatea de exprimare, libertatea de conștiință sau meritul, profesionalismul unei persoane. Acolo ești bun dacă reciți versurile progresismului ideologic.

Da, Elena Lasconi a spus că a votat DA la referendumul din 2018, așa cum au votat milioane de români. În plan politic, nu pot decât să cer Partidului Mișcarea Populară o delimitare imediată de USR și ruperea oricăror formule de asociere în privința viitoarelor alegeri.

Un partid creștin, așa cum e PMP, format în proporție de peste 90% din membri creștini, nu poate merge într-o alianță de alegeri, cu atât mai mult la alegerile europarlamentare unde se cunosc grupurile politice din UE și unde cele două partide sunt pe poziții total opuse atunci când vine vorba de familie.

E un apel la conducerea actuală a partidului, urmând ca în zilele viitoare să am o discuție cu membri din județe și sigur că totul se va încheia cu câteva decizii clare și în ceea ce mă privește.

PMP poate intra în Parlamentul European pe propriile picioare dacă iese în fața românilor cu un candidat credibil și în așteptările electoratului nostru.”, anunță Mihail Neamțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.