Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai înalt magistrat britanic cere guvernului claritate legală în procesul Brexit

reuters
David Neuberger

Guvernul Marii Britanii va trebui să stabilească modul în care vor interpreta tribunalele britanice deciziile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CEJ), după Brexit, a apreciat marţi cel mai înalt magistrat britanic, transmite Reuters, conform agerpres.

"Dacă parlamentul Marii Britanii afirmă că trebuie să ţinem cont de deciziile CEJ, vom face acest lucru, dacă nu, nu, şi vom face ce ne spune statutul", a spus preşedintele Curţii Supreme a Marii Britanii, David Neuberger, într-un interviu acordat BBC. "Dacă nu se arată în mod clar ce trebuie să facă judecătorii în privinţa deciziilor CEJ, va trebui ca judecătorii să procedeze cum cred că este cel mai bine. Dar a-i învinui pe judecători că fac legea acolo unde parlamentul nu a reuşit ar fi incorect", a adăugat acesta.

Citeşte şi: Operaţiune masivă antifraudă. Zeci de chinezi au fost EXPULZAŢI din paradisul în care se ascundeau

Relaţia cu CEJ se profilează drept unul din cele mai problematice capitole ale tratativelor de "divorţ" dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, alături de soarta celor trei milioane de cetăţeni ai ţărilor UE care trăiesc în Regatul Unit, aminteşte Reuters. În prezent, Londra trebuie să respecte deciziile CEJ, dar guvernul premierului Theresa May a indicat că Marea Britanie va ieşi de sub jurisdicţia acesteia după Brexit.

Susţinătorii ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar sunt de părere că CEJ nu mai trebuie să aibă niciun cuvânt de spus şi că votul de la referendumul de anul trecut privind Brexit a avut în vedere, în parte, tocmai redobândirea suveranităţii legislative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.