Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare campion al României a încetat din viață la 60 de ani

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Sportul românesc este în doliu. Un fost mare sportiv a încetat din viaţă. Nicolae Păsărică, cel mai mare jucător de oină, a murit. Nicolae Păsărică s-a născut în comuna teleormăneană Olteni, la 28 august 1955. Talent precoce, dublat de muncă şi de ambiţie, Nicolae Păsărică a jucat oină cu o plăcere rar întâlnită, în anul 1972 ajungând deja titular în formaţia „Viaţa Nouă Olteni". Avea 17 ani atunci când a obţinut prima sa medalie, una de bronz.

După ce a terminat liceul a fost înregimentat la Dinamo Bucureşti, fiind transferat şi pe linie sportive la acest club. În anul 1975 a cucerit medalia de argint cu echipa dinamovistă, iar un an mai târziu avea să cucerească primul titlu naţional. Vor urma apoi o mulţime de titluri şi de cupe. Totalizând întregul său palmares, Nicolae Păsărică ajunge să numere 19 titluri de campion naţional şi 17 Cupe ale României. Datorită numărului impresionant de titluri şi distincţii, a fost declarat maestru emerit al sportului în anul 1979, după ce câştigase de trei ori consecutiv campionatul cu Clubul Dinamo.

Citeşte şi: Simona Halep vorbeşte despre suspendarea Mariei Şarapova: 'E ceva sensibil'

După 1989, şi-a continuat cariera de sportiv la Clubul „Straja" al Jandarmeriei, ca jucător până în 1999, apoi ca antrenor, reuşind aceleaşi performanţe. A fost, pentru 13 ani, subofițer în cadrul Jandarmeriei Române și chiar și după ce s-a pensionat, în anul 2004, a continuat să fie aproape și să îi încurajeze pe mai tinerii colegi jandarmi ce duc mai departe tradiția sportului național. În anul 1991, preşedintele Federaţiei de Baseball din SUA, Robert Smith, a venit în România să afle mai multe despre oină. Vâzându-l pe Nicolae Păsărică a spus că „dacă acesta ar veni în America să joace baseball, ar fi un jucător de un milion de dolari". În luna decembrie 1994 Nicolae Păsărică a primit distincţia de cel mai bun practician de oină din toate timpurile, titlu reconfirmat la Gala Oinei din 2014. Astăzi, 10 iunie 2016, ne despărţim de acest fabulos sportiv, de o modestie rară, cunoscut doar de cercul restrâns al iubitorilor de oină, conform Antena 3.

Citeşte şi: INCREDIBIL Hexi Pharma are sediul în blocul SRI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.