Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare caz de corupție din Serbia ultimilor zeci de ani

big-serbia-79-de-persoane-inclusiv-un-fost-ministru-arestate-pentru-coruptie

big-serbia-79-de-persoane-inclusiv-un-fost-ministru-arestate-pentru-coruptieÎn jur de 80 de persoane au fost arestate de poliția din Serbia sâmbătă, 26 decembrie, sub acuzațiile de abuz de putere, spălare de bani precum și alte delicte financiare. Mișcarea vine după ce Serbia a început negocierile de aderare cu Uniunea Europeană, una dintre principalele condiții fiind demararea luptei anticorupție.

„Aceste persoane au comis din 2004 mai multe fapte de corupție, abuz de putere (...) care le-a permis s[ fure peste 100 de milioane de euro. Printre cei arestați se numără un fost ministru, mai multi foști înalți funcționari, primari și foști primari, precum și directori ai unor mari companii”, a declarat ministrul sârb de interne, Nebojsa Stefanovic.

Printre cei reținuți se numără și fostul ministru Slobodan Milosavljevic, fost ministru al Comerțului în timpul guvernului proeuropean condus de premierul Zoran Djindjic, asasinat în martie 2003. De asemenea, reținut este și Zorana Markovic, fostul șef al agenției guvernamentale pentru lupta anticorupție.

Ministrul de Interne  Nebojsa Stefanovic a declarat că autoritățile sunt în căutarea a încă 5 persoane, în timp ce alte 39 sunt investigate, conform BBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.