Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cioban a ajuns unul dintre cei mai mari datornici la stat: a fost condamnat la închisoare

ciobaniprotest

Un cioban dintr-o comună gălățeană este cel mai mare datornic la bugetul de stat din județul Galați și unul dintre cei mai mari datornici din țară, el având o datorie de două ori mai mare decât bugetul comunei în care locuiește. La nivel national, este pe locul 7 în topul restanțierilor la stat.

Ciobanul din comuna gălățeană Ghidigeni apare într-un top al marilor datornici având de plată 11.547.199 de lei la bugetul de stat și 852.215 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate.

Gălățeanul a ajuns în fruntea statisticilor realizate de ANAF din cauza unei escrocherii. În anul 2013, ciobanul a fost convins de un consătean să deschidă o firmă pe numele său, iar după ce a semnat documentele, ciobanul de 49 de ani a devenit proprietarul unei societăți care avea ca obiect de activitate comerțul cu animale.

Citește și:  Șeful IGPR face anunțul - Polițiștii au probe noi în cazul paznicilor uciși în București

Se pare că fără știința proprietarului din acte, cei care controlau activitatea firmei nu au plătit taxele și impozitele către stat, iar datoriile au crescut foarte mult.

De asemenea, în numele ciobanului ar fi fost făcute mai multe ilegalități care au dus la condamnarea acestuia la închisoare.

„El nu mai este în sat, a fost dus la închisoare. Este condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare din cauza activităților de la firma pe care a avut-o, o firmă care comercializa animale și în urma căreia au rămas niște datorii foarte mari. De aceea apare el ca mare datornic la ANAF”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul comunei Ghidigeni, Eugen Tăbăcaru.

Ciobanul a aflat despre aceste datorii uriașe în anul 2016 atunci când a primit o înștiințare de la ANAF.

În același fel ar fi fost păcăliți și alți locuitori ai comunei gălățene. În total sunt aproximativ 50 de persoane care au rămas cu datorii după ce firmele în care figurau ca acționari nu au plătit taxele către stat, deși comunitatea este una dintre cele mai sărace din județ, sute de persoane trăind din ajutoare sociale.

„În prezent, avem între 400 și 500 de asistați social iar bugetul anual al comunei este în jur de șase milioane de lei. Practic, ciobanul a strâns datorii care sunt de două ori cât bugetul nostru. Mai sunt și alte persoane în situații asemănătoare. Nu au avut datorii atât de mari dar oamenii au fost nevoiți să le plătească. Unii le-au plătit, alții încă plătesc lunar”, a precizat primarul comunei Ghidigeni, Eugen Tăbăcaru.

Localnicii din comuna gălățeană Ghidigeni în frunte cu ciobanul care a acumulat o datorie de peste 12 milioane de lei, ar putea beneficia de o amnistie fiscal, după ce oficialii guvernamentali au anunțat că iau în calcul ștergerea debitelor pentru persoanele fizice care aveau datorii la 31 decembrie 2017.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.