Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare producător mondial de chipuri pentru telefoane mobile se aşteaptă să livreze 450 milioane de telefoane 5G în anul 2021

Grupul american Qualcomm Inc., cel mai mare producător mondial de chipuri pentru telefoane mobile, a declarat marţi că se aşteaptă ca producătorii de smartphone-uri din întreaga lume să livreze 450 milioane de telefoane 5G în anul 2021 şi alte 750 de unităţi în 2022, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: O comisie pentru siguranţă din SUA cere Boeing să reproiecteze sistemul elicei la toate avioanele 737 NG

Potrivit Qualcomm, adoptarea tehnologiei 5G va fi mai rapidă decât cea a tehnologiei 4G datorită momentului în care se comercializează această tehnologie în China şi a faptului că sunt disponibile chipset-uri pe diferite segmente de preţ.

Comparativ cu precedentele prognoze ale Qualcomm, care pentru 2020 mizau pe vânzări de telefoane 5G cuprinse între 175 şi 335 milioane dispozitive, noile estimări indică o dublare (creştere de 125%) a vânzărilor de telefoane 5G în 2021.

Analiştii urmăresc cu atenţie estimările făcute de Qualcomm privind vânzările de smartphone-uri, având în vedere relaţia strânsă a grupului american cu producătorii de telefoane.

Separat, după închiderea burselor, operatorul american de telefonie mobilă Verizon Communications Inc a dat şi el publicităţii propriile estimări conform cărora veniturile sale pe segmentul 5G ar urma să crească anul viitor în condiţiile în care intenţionează să lanseze servicii 5G în peste 30 de oraşe.

Următoarea generaţie de telefoane inteligente 5G ar urma să permită utilizatorilor să urmărească fişiere video sau să joace jocuri pe reţelele de telefonie mobilă la o calitate cel puţin la fel de bună cu cea oferită de o conexiune Wi-Fi.

Qualcomm şi rivalii săi vor profita de o adoptare mai rapidă a tehnologiei 5G pentru că telefoanele mobile vor avea nevoie de mai multe chipuri pentru a putea oferi o viteză mai mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.