Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare spital din Cipru şi-a suspendat serviciile, după ce unul dintre doctorii săi a fost testat pozitiv pentru coronavirus

sciencealert.com
coronavirus

Cel mai mare spital din Cipru, Nicosia, şi-a suspendat duminică majoritatea serviciilor, după ce unul dintre doctorii săi a fost testat pozitiv pentru coronavirus, potrivit cyprus-mail.com. Doctorul, în vârstă de 64 de ani, este una dintre cele două persoane infectate cu virusul în Cipru, potrivit Mediafax.

Acesta s-a întors recent din Marea Britanie, unde a intrat în contact cu mai mulţi pacienţi.

Ca măsură, toate internările, operaţiile şi vizitele de la spitalul general din Nicosia au fost suspendate pentru 48 de ore.

Doctorul este unul din cei doi bărbați confirmați cu noul coronavirs, luni. Celălalt este un tânăr de 25 de ani din Limassol care s-a întors recent din nordul Italiei.

Citește și: S-A AFLAT - Care e cocktailul de medicamente cu care s-au VINDECAT mai mulți bolnavi de coronavirus

După o întâlnire de urgență, luni seară, Ministerul Sănătății a anunțat că toate operațiunile vor fi anulate pentru 48 de ore, iar toți pacienții în vârstă de 64 de ani vor fi externați după testare și apoi transferați la spitale private, unde este posibil acest lucru.

Zonele în care a operat și lucrat doctorul sunt toate dezinfectate și oricine a avut contact apropiat cu acesta va fi chemat să i se ia probe de sânge care să fie ulterior testate.

Conform presei locale este panică la spital deoarece personalul care face curățeni refuză să vină la muncă, de teamă să nu contracteze coronavirusul. Doctorii și asistentele au fost, de asemenea, chemați pentru a li se lua probe de sânge care să fie analizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.