Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare târg din Europa se închide din cauza teroriștilor

statul islamic agerpres

Târgul de vechituri de la Lille, din nordul Franţei, unul dintre cele mai importante din Europa şi care era prevăzut să aibă loc în primul week-end din septembrie, a fost 'anulat' într-un context de temeri de atentat, a anunţat vineri primarul oraşului, Martine Aubry, citat de AFP.

'A menţine acest eveniment este o problemă de responsabilitate morală. Cred deci că trebuie să suspendăm târgul din 2016', a explicat Martine Aubry. În 2015, cel mai important târg de vechituri din Franţa a atras peste 2,5 milioane de vizitatori.

Citește și: A arătat tot la piscină: Vedeta care a renunțat la haine, în București / FOTO HOT

'Am făcut cu adevărat totul' pentru a spori securitatea, 'dar există riscuri pe care nu reuşim să le reducem', a spus primarul socialist, precizând că 'este o decizie dureroasă'.

'La un moment dat, indiferent de pasiunile, convingerile noastre, trebuie să spunem stop unui model care este depăşit de exigenţele de securitate', a indicat la rândul său prefectul Michel Lalande, reprezentant al statului în regiune.

Citește și: GOL PUȘCĂ Așa a fost fotografiat unul dintre cei mai doriți bărbați ai planetei / FOTO

Următorul târg de vechituri de la Lille trebuia să se desfăşoare în week-endul 3-4 septembrie, de sâmbătă, ora locală 14:00 (12:00 GMT), până duminică la ora 23:00 (21:00 GMT), fiind aşteptaţi să-şi vândă marfa 10.000 de comercianţi pe 100 km de trotuare.

Decizia de a suspenda târgul de vechituri de la Lille se adaugă anulării unei serii de evenimente festive deja anunţată după atentatul de la Nisa de la 14 iulie, care s-a soldat cu 85 de morţi şi 434 de răniţi, informează agerpres.ro.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați artiști spune că se tratează de dependență sexuală

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.