Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai PROST SONDAJ pentru Viktor Orban: Ce cred maghiarii despre el

Viktor Orban

O 'consultare naţională' efectuată în Ungaria de partidul naţionalist Jobbik şi la care au participat circa 200.000 de persoane relevă o viziune sumbră asupra acestei ţări, relatează joi agenţia MTI.

Potrivit declaraţiilor făcute la o conferinţă de presă de liderul grupului parlamentar al Jobbik, Janos Volner, cetăţenii care au participat la această cercetare completând un chestionar s-au declarat 'îngroziţi' de nivelul corupţiei, precum şi de starea sistemului de sănătate şi a celui educaţional, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cercetătorii au aflat ce se întamplă în creier când murim: Vei fi surprins

Potrivit lui Volner, 90% dintre respondenţi afirmă că doctorii şi asistentele medicale care iau mită ar trebui să ajungă în faţa unei instanţe de judecată.

Conform aceleiaşi cercetări, marea majoritate a celor chestionaţi consideră că actualul guvern condus de premierul conservator Viktor Orban este mai corupt decât ultimul executiv social-liberal.

Citește și: Uber și Daimler au bătut palma pentru vehiculele fără șofer

De asemenea, nu mai puţin de 98% dintre participanţii la acest sondaj şi-au manifestat susţinerea pentru crearea unui organism care să lupte împotriva corupţiei, a mai spus Volner. El a mai menţionat că în cadrul acestei cercetări partidul său a organizat mese rotunde şi conferinţe.

În replică, partidul de guvernământ, Fidesz, a emis un comunicat în care a apreciat că obiectivele urmărite de Jobbik cu respectivul sondaj sunt dubioase şi a cerut acestei formaţiuni să dezvăluie 'adevăratul motiv' pentru care a lansat o 'aşa-numită consultare naţională'.

Citește și: Alexandra Dragnea a pozat goală / FOTO 18+

Partidul premierului Orban mai menţionează în text că nu este prima dată când Jobbik se angajează în acţiuni 'diversioniste şi îngrijorătoare' de colectare a unor date 'furnizate unei asociaţii necunoscute'.

În plus, partidul Fidesz îl acuză pe liderul Jobbik, Gabor Vona, că este preocupat mai mult de acumularea de bani şi putere decât de opiniile oamenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.