Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai redus nivel din ultimele TREI DECENII la preţul petrolului american WTI - S-a prăbuşit cu peste 50%, la sub 8 dolari pe baril

PBN Capital
petrol scadere

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, cu livrare în luna mai, a scăzut luni cu peste 50%, la sub 8 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins în peste trei decenii, traderii continuând să fie îngrijoraţi de impactul pandemiei de coronavirus asupra cererii, transmite CNBC, potrivit news.ro.

Astfel, cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în mai, ale cărui contracte futures expiră marţi, a coborât cu 57%, respectiv cu 10,52 de dolari, la 7,98 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după anul 1986.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la Londra, pentru care au intrat în vigoare contractele futures pentru luna iunie, a coborât cu 5,2%, la 26,62 dolari pe baril.

Contractele futures pentru petrolul WTI cu livrare în iunie, care expiră pe 19 mai, au scăzut cu circa 9%, la 22,75 dolari pe baril. Contractele petrolului WTI aferente lunii iulie au scăzut cu aproximativ 5%, la 28 de dolari pe baril.

Spread-ul dintre contractele futures ale petrolului WTI pentru luna mai şi luna iunie este cel mai mare din istorie, a spus Jeff Kilburg, analist la firma KKM Financial.

Citește și: Managerul Ambulanței București, DATE SURPRIZĂ în a doua zi de Paști: ce s-a întâmplat cu apelurile la 112

”Acesta este un fenomen produs din cauza expirării contractelor pentru luna mai, cuplată cu scăderea record a cotaţiei ţiţeiului”, a spus analistul.

Pandemia de coronavirus a dat o lovitură puternică activităţilor economice la nivel mondial şi a subminat cererea de ţiţei.

În timp ce OPEC şi alte state producătoare de petrol au încheiat un acord istoric, care prevede reducerea livrărilor de ţiţei cu 9,7 milioane de barili pe zi începând cu luna mai, mulâi argumentează că măsura va fi insuficientă pentru a compensa declinul cererii.

Agenţia Internaţională pentru Energie a avertizat în raportul său lunar că cererea de petrol din aprilie ar putea fi cu 29 de milioane de barili pe zi mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, un nivel care nu a mai fost întâlnit din 1995.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.