Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai sacru elefant din Sri Lanka a murit la vârsta de 68 de ani

sambadenglish.com
Nadugamuwa Raja elefant

Nadugamuwa Raja, cel mai sacru elefant din Sri Lanka, a murit luni la vârsta de 68 de ani, provocând un val de emoţie la nivel naţional, şi un ordin prezidenţial a fost emis pentru ca animalul să fie împăiat şi păstrat pentru posteritate, relatează AFP.

O procesiune a fost organizată luni în semn de omagiu pentru Raja, la care au participat mai ales elevi şi preoţi budişti care au recitat rugăciuni şi au trecut pe lângă colţii de fildeş ai animalului pentru a-i atinge.

Preşedintele Gotabaya Rajapaksa a decretat ca animalul să fie declarat "comoară naţională" şi a ordonat ca rămăşiţele sale să fie păstrate "pentru ca generaţiile viitoare să fie martore", a anunţat biroul său.

Animalul sacru a fost liderul celor 100 de elefanţi care participă în fiecare an la festivalul Esala Perahera, o importantă sărbătoare budistă organizată în oraşul Kandy, centrul Sri Lanka, potrivit Agerpres.ro.

Raja transporta în timpul procesiunilor nocturne un cufăr aurit care conţinea relicve budiste. Elefantul a avut acest rol din 2006 până în 2021.

Pahidermul s-a bucurat de o escortă înarmată de comandouri de elită începând din 2015, după ce un motociclist aproape că l-a lovit în timpul uneia dintre ieşirile sale pentru o ceremonie într-un templu.

Raja urma să fie predat luni taxidermiştilor pentru a fi împăiat după încheierea ritualurilor funerare budiste, a declarat proprietarul său prin intermediul unui purtător de cuvânt.

Alegerea succesorului său ar putea necesita un lung proces, fiind necesar ca elefantul să aparţină unei anumite caste şi să prezinte caracteristici fizice specifice, între care să măsoare circa 3,6 metri înălţime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.