Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 139 de persoane au murit din cauza inundațiilor din ultimele zile din statele Bihar și Uttar Pradesh din nordul Indiei

AP
inundatii, india

Cel puțin 139 de persoane au murit din cauza inundațiilor din ultimele zile din statele Bihar și Uttar Pradesh din nordul Indiei, au informat oficiali locali, citați de site-ul Al Jazeera, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Viorica Dăncilă, întâmpinată de protestatari la Ploiești: 'Ghița e în Serbia/ Nu ne mai alungați tinerii'

Sezonul musonic din India, care începe în iunie, de obicei se retrage până la începutul lunii septembrie, dar ploile abundente au continuat în unele părți ale țării în acest an, provocând inundații.

Potrivit Departamentului Indian de Meteorologie (IMD), actualul sezon musonic a fost cel mai ploios din 1994, iar anul acesta s-a prelungit mai mult decât de obicei.

Autoritățile locale au informat că 111 persoane au murit în Uttar Pradesh și alte 28 în Bihar în ultimele patru zile.

Aproximativ 900 de deținuți au fost mutați dintr-o închisoare din districtul Ballia, din Uttar Pradesh, „pentru a li se asigura siguranța și sănătatea”, după ce penitenciarul a fost inundat.

Citește și: Dincă bagă anchetatorii ÎN SPERIEȚI: Criminalul din Caracal are tendințe sinucigașe

Capitala statului Bihar, Patna, în care locuiesc aproximativ două milioane de oameni, a fost puternic afectată de ploile abundente, apele inundând străzi și case, magazine și chiar secțiile unui spital. În unele zone autoritățile au utilizat bărci pentru salvarea localnicilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.