Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 15 persoane au fost ucise într-un nou conflict între trupele armatei cameruneze și rebelii separatiști

camerun

Cel puțin 15 persoane au fost ucise într-un nou conflict între trupele armatei cameruneze și rebelii separatiști, au anunţat marți cele două părți, într-o creștere a violenței din statul african în ultimii ani, după ce președintele Paul Biya a câștigat al șaptelea mandat, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Conflictul dintre separatiștii anglofoni, care doresc să creeze un stat independent numit Ambazonia și forțele guvernamentale, a dus la uciderea a peste 400 de persoane în vestul Camerunului începând cu anul trecut, aceasta fiind cea mai mare problemă de securitate a lui Biya în aproape patru decenii de guvernare.

Cele două părți oferă adesea detalii privind înfruntările, dar ambele au raportat pierderi semnificative în ultimele săptămâni, când au fost ucişi zeci de oameni.

Douăzeci și trei de separatiști au fost uciși în ciocnirile cu trupele guvernamentale din 10 noiembrie în apropierea orașului Nkambe din nord-vestul regiunii vorbitoare de limbă engleză, în timp ce alţi șase au fost ucişi în Ndu din apropiere, a declarat Didier Badjeck, reprezentantul Armatei.

Citește și: Militarii SUA întind sârmă ghimpată la granița cu Mexicul, în așteptarea caravanei cu migranți

Ivo Tapang, purtătorul de cuvânt al forțelor de securitate Ambazoniane, una dintre principalele miliții secesioniste anglofone, a confirmat că luptele au avut loc în Nkambe, dar au contrazis relatările lui Badjeck.

El a spus că trupele ADF au înconjurat un camion guvernamental al armatei lângă Nkambe, după ce a fost răsturnat sâmbătă de o bombă de pe marginea drumului.

"Doi dintre luptatorii noștri au fost uciși și noi am ucis 13 de-ai lor", a declarat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.