Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 18 persoane au murit într-un nou schimb de focuri într-o închisoare din Honduras

cugetliber.ro
inchisoare

Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa duminică în cursul unei altercaţii într-o închisoare din centrul Hondurasului, la două zile după un schimb de focuri soldat cu acelaşi număr de victime în alt penitenciar din nordul ţării, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, scrie AFP, potrivit Mediafax.

Noua confruntare cu "arme de foc, cuţite şi macete", care a făcut şi doi răniţi, a izbucnit în închisoarea El Porvenir, la 60 de kilometri nord de capitala Tegucigalpa, a făcut cunoscut sublocotenentul Jose Coello făcând publică lista victimelor. 

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un schimb de focuri a făcut, de asemenea, 18 morţi, precum şi 16 răniţi, într-o închisoare din Tela, un oraş portuar din nord-vestul Honduras, la 200 km de Tegucigalpa .

Citește și: Un ambasador a demisionat 'din motive de sănătate', după ce a furat o biografie a lui Casanova

Aceste două masacre au avut loc la puţin timp după ce preşedintele hondurian Juan Orlando Hernandez, invocând necesitatea stopării unui val de asasinate în închisori, a ordonat la 17 decembrie poliţiei şi armatei să preia controlul total asupra celor 27 de închisori ale ţării, în care se află peste 21.000 de deţinuţi. 

Decizia preşedintelui a venit la trei zile după asasinarea a cinci membri ai bandei Mara Salvatrucha (MS-13), de către un alt deţinut în închisoarea de înaltă securitate de la La Tolva, la circa 40 km est de capitala Tegucigalpa. 

În ajun, Pedro Idelfonso Armas, directorul principalei închisori de înaltă securitate a ţării El Pozo I, la Santa Barbara (vest), a fost şi el împuşcat mortal. 

Armas fusese suspendat cu puţin timp în urmă după declanşarea unei anchete asupra locului în care se afla la momentul asasinării de către deţinuţi a lui Magdaleno Meza, un traficant de droguri ale cărui mărturie şi carnet de însemnări au permis punerea sub acuzare a fratelui preşedintelui hondurian, Juan Antonio 'Tony' Hernandez. Cel din urmă a fost găsit vinovat de trafic de droguri de către un tribunal din New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.