Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 22 de morţi şi zeci de persoane dispărute, în urma unei alunecări de teren, în Camerun

camerun

Echipele de salvare din Camerun au căutat cu febrilitate eventuali supravieţuitori sub dărâmăturile unor case prăbuşite în urma unei alunecări de teren, ce a fost provocată de ploi torenţiale, care au făcut cel puţin 22 de victime, potrivit unor informaţii şi imagini transmise de postul naţional de televiziune din această ţară, citat de Reuters, anunță AGERPRES.

Citește și: Florin Cîțu după ce a picat votul din Parlament: ‘A fost un vot politic’ .

Poliţia cameruneză caută la rândul ei alte câteva zeci de persoane date dispărute în oraşul Bafoussam din vestul ţării, aflat la 200 de kilometri nord faţă de principalul port camerunez, Douala.

"Este evident că va trebui să le cerem oamenilor care sunt rezidenţi în acest perimetru să părăsească zona, pentru că regiunea este acum foarte periculoasă", a declarat Awa Fonka Augustine, guvernatorul provinciei Vest din Camerun, pentru postul Cameroon Radio Television (CRTV).

Ploile torenţiale au continuat să cadă şi după încheierea sezonului ploios anual din Africa Centrală, provocând inundaţii grave, în urma cărora aproape 30.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele într-o ţară învecinată, Republica Centrafricană.

Citește și: Klaus Iohannis anunță! ‘Doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european’

UNICEF a anunţat săptămâna trecută că ploile torenţiale excepţional de abundente care au căzut în Sudanul de Sud au distrus numeroase centre medicale şi drumuri, îngreunând accesul la alimente şi apă potabilă pentru aproape 1 milion de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.