Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel putin 30 de morti in Siria dupa o serie de atacuri impotriva Statului Islamic

raid aerian explozie

Cel puțin 30 de persoane, majoritatea jihadiști, au fost ucise în atacurile aeriene ale coaliției internaționale asupra unor rafinării controlate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în nordul Siriei, relatează AFP și DPA.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizație neguvernamentală cu sediul la Londra), atacurile au vizat rafinăriile de la Tel Abyad, oraș situat în apropierea graniței cu Turcia.

Agenția Internațională pentru Energie (IEA) a anunțat în luna octombrie că atacurile conduse de SUA contra pozițiilor grupării Statul Islamic au dus la scăderea producției de petrol de la 70.000 la 20.000 de barili pe zi în zonele controlate de jihadiști.

SUA, susținute de o coaliție a țărilor arabe, și-a extins în luna septembrie și în Siria operațiunile sale aeriene contra militanților SI. Gruparea jihadistă ar câștiga zilnic circa 1 milion de dolari din vânzările de petrol din Siria.

Acțiunile coaliției internaționale au vizat duminică și poziții ale Frontului Al-Nosra, celula siriană a rețelei teroriste Al-Qaida, în provincia Idleb (nord), cel puțin nouă militanți islamiști fiind uciși.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.