Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 42 de morţi în urma unei alunecări de teren, în Camerun

china, alunecari de teren

Cel puţin 42 de persoane au decedat în noaptea de luni spre marţi în urma unei alunecări de teren care a afectat zeci de case din localitatea Bafoussam din vestul Camerunului, conform unui bilanţ actualizat anunţat de postul public de radio şi citat miercuri de AFP potrivit Agerpres

Tragedia a avut loc într-un cartier din oraşul situat la circa 300 de kilometri nord-vest de capitala Yaounde.

Alunecarea de teren s-a produs pe versantul unei coline pe care fuseseră construite locuinţe aflate în stare precară, afectate de ploile torenţiale, a explicat pentru AFP în condiţii de anonimat un înalt responsabil din cadrul administraţiei locale.

''Patruzeci şi două de cadavre sunt deja'' la spital, iar bilanţul ''rămâne provizoriu'', conform unul comunicat oficial citit în prima parte a serii la Cameroon Radio-Television (CRTV). Bilanţul anterior anunţa treizeci de morţi.

''Casele care s-au prăbuşit sunt construite pe o colină, într-o zonă de risc'', a precizat responsabilul din cadrul administraţiei locale.

''Căutările continuă. Ne temem că vor fi mai multe morţi'', a adăugat acesta.

Guvernul a evocat un ''dezastru grav'', care a antrenat ''numeroase pierderi de vieţi omeneşti''. Potrivit postului de radio al CRTV, patru femei însărcinate se numără printre persoanele decedate.

Preşedintele Camerunului, Paul Biya, a prezentat condoleanţe familiilor victimelor într-un mesaj transmis de asemenea pe calea undelor.

Ploile torenţiale au continuat să cadă şi după încheierea sezonului ploios anual din Africa Centrală, provocând inundaţii grave, în urma cărora aproape 30.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele într-o ţară învecinată, Republica Centrafricană.

UNICEF a anunţat săptămâna trecută că ploile torenţiale excepţional de abundente care au căzut în Sudanul de Sud au distrus numeroase centre medicale şi drumuri, îngreunând accesul la alimente şi la apă potabilă pentru aproape 1 milion de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.