Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 8 poliţişti au fost răniţi în incidentele produse înaintea meciului Olympique Lyon-ŢSKA Moscova

www.agerpres.ro
Olympique Lyon

Cel puţin opt poliţişti au fost răniţi joi seara, la Lyon, în urma unor incidente produse înaintea meciului dintre echipa locală Olympique şi formaţia rusă ŢSKA Moscova, din cadrul manşei secunde a optimilor de finală ale competiţiei de fotbal Europa League, informează AFP.

Potrivit poliţiei franceze, între 100 şi 150 de ultraşi ai lui Olympique Lyon i-au atacat pe agenţii antitero prezenţi în jurul stadionului, aruncând cu diverse proiectile în direcţia lor şi a unuia dintre vehiculele acestora, pe care l-au deteriorat.

Au fost efectuate trei arestări, în timp ce şase poliţişti au fost răniţi uşor, alţi doi având leziuni mai serioase.

Meciul dintre Olympique Lyon şi ŢSKA Moscova nu a fost considerat "de risc ridicat" de către autorităţi, în ciuda violenţelor recente în care au fost implicaţi suporterii ruşi în Spania şi a reţinerii unuia dintre ei la Marsilia, pentru o agresiune comisă în timpul EURO 2016, precizează AFP.

Sosirea a aproximativ 400 de suporteri ai echipei ŢSKA şi a unui grup de 100 de fani ai formaţiei Spartak Moscova, eliminată în turul precedent de Athletic Bilbao, fusese anunţată.

În aprilie 2017, tot la Lyon, au avut loc incidente cu ocazia meciului din sferturile de finală ale Europa League împotriva turcilor de la Beşiktaş Istanbul, cu confruntări în afara stadionului şi un teren invadat înaintea startului jocului.

Cele două cluburi, care au fost amendate cu 100.000 de euro, au primit o suspendare de doi ani, activată însă doar în cazul producerii unor incidente similare în următorii doi ani, în competiţiile europene.

În Franţa, violenţele huliganilor ruşi au marcat EURO 2016, cu incidente soldate cu 35 de răniţi la Marsilia, aproape toţi fiind britanici, doi dintre ei suferind leziuni foarte grave. Presupusul agresor al unuia dintre ei a fost reţinut recent şi pus sub acuzare. Alţi au fost condamnaţi la momentul respectiv, în timp ce aproximativ 20 de huligani ruşi, fani declaraţi ai echipelor Lokomotiv Moscova şi Spartak Moscova, fiind expulzaţi, anunță Agerpres.

În campionatul francez, suporterii lui Olympique Lyon au primit interdicţia de a se deplasa duminică la Marsilia, din motive de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.