Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 91 de morţi în inundaţiile şi alunecările de tren din Sri Lanka

twitter.com
sri lanka

Cel puţin 91 de persoane au murit şi 110 sunt date dispărute după puternicele ploi musonice din Sri Lanka care au provocat inundaţii şi alunecări de teren, relatează AFP. În jur de 20.000 de persoane au trebuit să fie evacuate în sud şi mai multe părţi din vestul ţării, potrivit Centrului de gestionare a catastrofelor (DMC).

"Musonul din sud-vest a provocat o ploaie foarte intensă", a declarat la Colombo, în faţa jurnaliştilor, Dunesh Gankanda, adjunctul ministrului care răspunde de gestionarea catastrofelor. "Există zone în care nu am putut ajunge, dar sunt în curs operaţiuni de salvare", a adăugat el. Ploile au distrus sute de case şi au blocat circulaţia pe numeroase drumuri. Mii de militari au fost desfăşuraţi pentru a ajunge la sătenii încă blocaţi. Forţele aeriene au efectuat mai multe zboruri pentru salvarea persoanelor blocate pe acoperişul caselor.

Bilanţul cel mai grav a fost înregistrat la Ratnapura, unde râul Kalu a ieşit din albie, la circa 100 km est de capitala Colombo. Majoritatea victimelor şi-au pierdut viaţa în urma alunecărilor de teren, a precizat contraamiralul A. A. P. Liyanage, director de operaţiuni în cadrul DMC. În contextul în care bilanţul morţilor continuă să crească, Sri Lanka a solicitat ajutorul comunităţii internaţionale, printre care statele vecine şi ONU. "Ministerul Afacerilor Externe va continua să monitorizeze situaţia şi să furnizeze asistenţa necesară, în colaborare cu Ministerul pentru gestionarea catastrofelor naturale", a precizat guvernul într-un comunicat.

Persoanele care locuiesc de-a lungul râului Kelani, care traversează Colombo înainte de a se vărsa în Oceanul Indian, au primit aviz de evacuare. Musonul a pus capăt unei secete prelungite care ameninţa agricultura, precum şi producţia de energie hidroelectrică, anunţă Agerpres. Ploile din Sri Lanka au provocat cele mai grave pagube din mai 2003. La momentul respectiv, 250 de persoane au murit şi 10.000 de case au fost distruse de un muson de intensitate similară, potrivit autorităţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.