Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în accidente provocate de taifunul care s-a abătut asupra estului Filipinelor

Taifunul Hagibis

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în accidente provocate de taifunul care s-a abătut asupra estului Filipinelor, forţând peste 91.000 de persoane să-şi părăsească locuinţele, au anunţat sâmbătă autorităţile, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

Printre victime s-a aflat un fermier care a decedat în urma unei hemoragii masive după ce a fost lovit de un geam spart pe când se afla într-un centru de evacuare situat în oraşul San Policarpo din provincia Samarul de Est, una dintre regiunile cele mai grav afectate, a precizat poliţia.

Un bărbat s-a electrocutat în provincia Camarines Norte, iar o femeie a decedat după ce a fost strivită de un zid prăbuşit în provincia Quezon, potrivit forţelor de ordine.

Alte două decese au fost raportate în alte oraşe din provincia Samarul de Est, autorităţile urmând să investigheze circumstanţele în care acestea s-au produs, potrivit biroului pentru managementul riscului în cazul unui dezastru naţional.

Furtuna tropicală Vongfonga adus vânturi distructive şi ploi abundente peste provinciile estice începând de joi, provocând alunecări de teren, pene de curent, doborând copaci şi acoperişuri şi deteriorând locuinţe.

Citește și: Video scandalos! Cum a fost provocat ÎPS Teodosie în timpul slujbei

Vongfong s-a abătut asupra Filipine cu puterea unui taifun, dar a scăzut în intensitate după ce s-a dezlănţuit de şase ori asupra ţărmului în timp ce traversa cea mai populată insulă din această ţară.

Furtuna a adus cu sine vânturi intense, cu viteze de până la 65 de kilometri pe oră, şi rafale de vânt de până la 80 de kilometri pe oră, a precizat biroul meteorologic. Potrivit estimărilor, furtuna va părăsi teritoriul Filipinelor până luni.

Vongfong este primul taifun care s-a abătut anul acesta asupra arhipelagului filipinez. Filipine este traversată în medie de 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

Taifunul Haiyan, unul dintre cele mai puternice din istoria recentă a ţării, a lovit arhipelagul în noiembrie 2013, provocând moartea a peste 6.300 de persoane şi strămutând peste 4 milioane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.