Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin nouă migranţi au murit înecaţi încercând să treacă din Mexic în SUA

newsmaker.ro
Canalul Mânecii migranti

Cel puţin nouă migranţi au murit înecaţi şi alţi câteva zeci au fost salvaţi după ce au încercat să traverseze fluviul Rio Grande din Mexic spre SUA, au transmis vineri autorităţile americane.

Serviciul vamal şi de protecţie a frontierelor din SUA (CBP) a transmis într-un comunicat citat de AFP că aceste cazuri de înec s-au produs joi, când un grup clandestini a încercat să traverseze Rio Grande în apropiere de Eagle Pass, în Texas.

Au fost salvate 37 de persoane, însă în timpul intervenţiei nouă migranţi au fost găsiţi morţi, trei de către poliţişti mexicani şi şase de către agenţi americani, potrivit sursei citate.

Căutările continuă pentru (a găsi) alte potenţiale victime", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

În total, 53 de migranţi au fost arestaţi de partea americană, în timp ce autorităţile mexicane au reţinut 39 de partea lor.

Nu a fost oferită nicio informaţie despre vârsta sau naţionalitatea migranţilor.

Un responsabil al CBP a declarat pentru Washington Post că acest număr de înecări este cel mai mare din ultimii ani de-a lungul fluviului Rio Grande.

Eagle Pass se situează în regiunea Del Rio, unde aproape 50.000 de migranţi au fost arestaţi luna trecută, conform datelor guvernului.

Şeful pompierilor din oraş, Manuel Mello, a declarat pentru New York Timesc că migranţii au fost duşi de curenţii puternici la circa 1,6 km sud de podul care leagă Eagle Pass de Piedras Negras, în Mexic. El a subliniat că astfel de cazuri de înecare au devenit frecvente în regiune, aproape unul pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.