Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin opt poliţişti au fost ucişi într-un atac al talibanilor în vestul Afganistanului

Afganistan taliban

Cel puţin opt poliţişti au fost ucişi într-un atac al talibanilor în vestul Afganistanului, a anunţat luni un oficial al poliţiei afgane, informează dpa, conform agerpres.ro

Un grup de talibani a atacat un punct de control al poliţiei din Farah, capitala provinciei omonime. 

'Un alt ofiţer al poliţiei a fost rănit uşor în acest atac', a declarat pentru dpa purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, Mohammad Naser Mehri. 

După un schimb intens de focuri, postul de poliţie a căzut pentru scurt timp în mâinile talibanilor, însă a fost recucerit apoi, a mai spus Mehri. 

Provincia Farah este scena unor violenţe în creştere împotriva forţelor afgane. Nouă soldaţi au fost ucişi la sfârşitul lui octombrie când combatanţi talibani au atacat un post de control în districtul Poshtrod. 

În acelaşi timp, numărul atacurilor nocturne asupra posturilor şi bazelor de securitate a crescut pe teritoriul Afganistanului, devenind în ultimele luni un fenomen aproape săptămânal, dacă nu zilnic. 

În condiţiile în care violenţele se intensifică, forţele de securitate afgane sunt tot mai depăşite şi demoralizate, ceea ce contribuie la decizia NATO de a-şi spori în acest an efectivele din Afganistan. Mulţi dintre soldaţii suplimentari care vor fi trimişi în Afganistan ar urma să ajute la antrenarea forţelor militare şi ale poliţiei afgane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.