Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin trei morţi și zeci de răniți după un cutremur produs în Haiti

Shutterstock
cutremur seism

Cel puţin trei persoane au murit, iar 28 au fost rănite marţi, în vestul Haiti, în urma unui seism, a anunţat un birou local al Protecţiei civile, potrivit AFP.

''Ca bilanţ parţial, am înregistrat deja 3 morţi. Sunt membrii aceleiaşi familii şi şi-au pierdut viaţa după ce locuinţa lor s-a prăbuşit'', a precizat pentru AFP Christine Monquélé, oficial din cadrul Protecţiei civile în departamentul Grand'Anse, potrivit Agerpres.

''Am înregistrat de asemenea 28 de răniţi'', a adăugat ea, precizând că vor continua căutările ''altor eventuali răniţi''.

Seismul, cu magnitudinea 4,9 potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), s-a produs la scurt timp după ora locală 05:00 (09:00 GMT) la o adâncime de 10 kilometri şi la circa 9 kilometri în largul coastelor peninsulei din sud-vestul acestei ţări din Marea Caraibelor, afectată în mod regulat de seisme devastatoare.

Peninsula sud-vestică a fost deja devastată în august 2021 de un puternic seism cu magnitudinea 7,2, care a ucis peste 2.200 de persoane şi a provocat distrugerea a peste 130.000 de locuinţe.

În 2010, un seism cu magnitudinea 7 a făcut peste 200.000 de morţi în această ţară. Cutremurul a transformat capitala Port-au-Prince în ruine şi a lăsat fără locuinţe 1,5 milioane de persoane.

Intemperii puternice s-au produs de asemenea pe teritoriul ţării în weekendul trecut, în urma cărora 42 de persoane au decedat, iar 11 sunt date dispărute, potrivit bilanţului comunicat luni de Protecţia civilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.