Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin trei persoane au murit în urma inundaţiilor din Iran

captură video
Iordania, inundații

Cel puţin trei persoane au murit în urma inundaţiilor care au lovit sudul Iranului în ultimele zile, izolând sute de sate, au informat mass-media oficiale marţi, citate de AFP, potrivit Agerpres.

"Până în prezent, trei persoane au murit, iar o a patra este dată dispărută", a informat pe site-ul Press TV, serviciul în limba engleză al televiziunii de stat. 

Echipele de salvare au folosit bărci şi elicoptere pentru a oferi asistenţă după ce apele au blocat accesul rutier în zonele urbane ale provinciilor Hormozgan, Kerman şi Sistan-Balucistan, a precizat agenţia oficială Irna. 

Până în prezent, acestea nu au reuşit să ajungă în Qasr-e Qand şi în 40 de sate înconjurătoare, aflate în apropierea unui râu ieşit din matcă din Sistan-Balucistan, a anunţat guvernatorul Rahimbaksh Pakandish, citat de Irna. 

Cinci sute de sate au fost afectate şi mii de case au fost distruse sau avariate în această provincie din sud-estul Iranului, a continuat Irna, adăugând că 285 de familii au fost mutate în corturi ale Semilunii Roşii. 

"Peste 20.000 de persoane din satele din Sistan-Balucistan şi-au pierdut casele din cauza inundaţiilor", a declarat ministrul adjunct al Sănătăţii, Alireza Raisi.

Citește și: Surpriză de proporții la bursă: Indicii de pe Wall Street, niveluri record sprijiniți de acordul comercial cu China

Gardienii Revoluţiei, armata ideologică iraniană, au declarat că au distribuit 1.000 de colete cu alimente persoanelor afectate de inundaţii, potrivit Irna. 

În provincia Kerman, circulaţia rutieră a fost întreruptă şi 40 de sate au fost avariate, în timp ce în provincia Hormozgan 61 de persoane au fost salvate de echipele de intervenţie. 

Cantităţile de precipitaţii căzute în provincia Hormozgan (sud-vest) începând de vineri sunt "fără precedent", a precizat sursa citată. 

"Inundaţiile fără precedent au făcut ravagii în provincia Sistan-Balucistan din Iran, provocând pagube umane şi materiale importante", a scris luni pe Twitter ministrul Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif. 

Aceste inundaţii sunt cele mai grave din Iran de când 70 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma intemperiilor care au lovit 20 de provincii ale ţării în luna aprilie. 

În Afganistanul şi Pakistanul învecinate, peste 110 persoane au murit din cauza intemperiilor în ultimele două săptămâni, au declarat marţi oficiali din cele două ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.