Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin un mort în urma cutremurului cu magnitudinea 6,9 din Guatemala

Guatemala

Cel puţin o persoană a decedat în urma cutremurului cu magnitudinea 6,9 care a afectat miercuri dimineaţă vestul statului Guatemala, în apropierea graniţei cu Mexic, conform unor surse oficiale citate de AFP. Cutremurul a avut loc la 01:29 locală (07:29 GMT), iar epicentrul său a fost la aproximativ 156 km vest de Guatemala City, în departamentul San Marcos, a declarat Institutul Seismologic din această ţară.

Magnitudinea raportată iniţial a fost de 6,6, un buletin emis ulterior indicând 6,9. Agenţia DPA a anunţat miercuri dimineaţă magnitudinea 7 citând Centrul de Avertizare Pentru Tsunami din Pacific. Seismul a fost resimţit în mai multe regiuni, inclusiv în capitală, potrivit autorităţilor. Un om a murit din cauza rănilor suferite după ce a fost îngropat sub ruinele unei biserici vechi care s-a prăbuşit în localitatea San Sebastian (în sud-vest), a anunţat purtătorul de cuvânt al Centrul naţional de coordonare a luptei împotriva dezastrelor naturale (Conred), Julio Sanchez. De asemenea, potrivit acestuia, au fost înregistrate "pagube moderate la locuinţele din sud-vest".

Într-un mesaj publicat pe Twitter, preşedintele Jimmy Morales a solicitat populaţiei să "îşi păstreze calmul şi să rămână în stare de alertă în vederea unor replici". Institutul american de geofizică (USGS) a informat miercuri dimineaţă că seismul s-a produs la o adâncime de 111 kilometri. Guatemala se situează într-o zonă de risc seismic, la convergenţa plăcii tectonice din Caraibe, Cocos, şi cea nord-americană, la care se adaugă faliile geologice locale, conform Agerpres. În 2012 şi 2014, departamentul San Marcos a fost afectat de două cutremure care au provocat zeci de morţi şi pierderi economice majore, precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.