Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele 3.800 de consolele PS4, confiscate în Ucraina acum o săptămână, erau pentru a genera pachete de conținut și monede pentru FIFA Ultimate Team

playstation.com
ps4 playstation

Săptămâna trecută, Cointelegraph a raportat despre confiscarea a 3.800 de console PlayStation care ar fi fost folosite pentru extragerea criptomonedelor. Unitățile de joc confiscate erau într-un stoc de hardware descoperit de autoritățile ucrainene în timpul unui raid asupra unei ferme acuzate de falsificarea contoarelor electrice pentru a fura curentul din rețeaua locală.

Pe baza rapoartelor inițiale de la acea vreme, consolele PS4, plăcile grafice, unitățile de procesare și alte echipamente hardware găsite la fața locului erau utilizate pentru operațiuni ilegale de criptare minieră.

Cu toate acestea, potrivit unei anchete a publicației de afaceri ucrainene Delo, consolele PlayStation confiscate au fost folosite pentru a genera pachete de conținut și monede pentru FIFA Ultimate Team (FUT), un mod de joc în popularul titlu de joc de fotbal FIFA.

Jucătorii trebuie, de obicei, să câștige monede și cărți FUT câștigând meciuri de fotbal în joc, dar ferma de PS4 ar fi generat variante false ale acestor articole din joc. Potrivit lui Delo, Serviciul Secret al Ucrainei nu a a dat nicio explicație, agenția alegând să mențină detaliile anchetei aflate în desfășurare.

Raportul inițial a ridicat îndoieli cu privire la probabilitatea ca operațiunea ilegală să fie utilizată pentru minele criptografice, afirmând:

„PlayStation 4 nu este platforma ideală pentru exploatarea criptomonedelor. Având în vedere configurația sa ușor depășită în comparație cu multe platforme miniere disponibile astăzi, chiar și o configurare PS4 cu 16 console nu ar putea genera randamente semnificative cu utilizarea legală a energiei electrice. ”

Cu toate acestea, utilizarea hardware-ului pentru jocuri pentru extragerea criptomonedelor nu este nemaiauzită și a fost, de fapt, legată de lipsa unităților de procesare grafică (GPU) pentru utilizatorii non-cripto-mining. Cererea tot mai mare de GPU-uri de la mineri, împreună cu o penurie globală de semiconductori, a făcut ca jucătorii de PC-uri să nu poată asigura plăci grafice de generația următoare pentru hardware-ul lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.