Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele cinci femei care au băgat SPAIMA în adversarii politici: Au câștigat primării în Botoșani la mare distanță de bărbații cu care au concurat

stiripesurse.ro
femei

Cinci femei au câştigat alegerile pentru funcţia de primar desfăşurate duminică în judeţul Botoşani, potrivit datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă.

În comuna Călăraşi, actualul primar, Elena Vrajotis (PNL), a câştigat un nou mandat, impunându-se categoric în faţa candidatului PSD, Dumitru Rusu. Vrajotis a obţinut voturile a 902 alegători din totalul celor 1.477 care şi-au exprimat corect votul. Contracandidatul acesteia, Dumitru Rusu a avut doar 279 voturi.

Citește și: Cristian Piedone condamnat în dosarul Colectiv, un nou mandat de primar: ‘Judecata poporului a decis!’

La Cristineşti, Daniela Stredie (PNL) a câştigat în faţa candidatului Pro România, Vasile Cheptanariu, la o diferenţă de 147 de voturi. Stredie a avut 723 de voturi din totalul celor 1.642 voturi valabil exprimate, în timp ce Cheptanariu a înregistrat 576 voturi, scrie agerpres.ro.

În comuna Havârna, candidata PSD, Rodica Baltă, a câştigat cu 588 de voturi, învingându-l pe candidatul PNL Corneliu Sergiu Saviuc, care a avut 515 din totalul celor 1.682 voturi valabil exprimate.

Citește și: Ciolacu: ‘Nu am avut discuţii politice cu domnul Robert Negoiţă, suntem prieteni’

Totodată, în comuna Răuseni s-a impus actualul primar Maria Jîjîie (PSD), care a câştigat un nou mandat în defavoarea candidatului PNL, Florin Olaru. Jîjîie a obţinut voturile a 762 alegători, în timp ce Olaru a convins doar 203 alegători. La Răuseni s-au înregistrat 1.002 voturi valabil exprimate.

Cel de-al cincilea primar femeie este din comuna Vârfu Câmpului. Maria Huţu, care a candidat din partea PSD şi care este primar în exerciţiu, s-a impus în faţa candidatului PNL, Doru Zub Ursu, la o diferenţă de peste 500 de voturi. Huţu a întrunit voturile a 1.101 alegători, din totalul celor 1.774 care şi-au exprimat corect votul, în timp ce candidatul liberal a avut susţinerea a 437 alegători.

Citește și: Mesaj devastator al tatălui unui tânăr ucis la Colectiv, după ce Cristian Piedone a ieșit primar: Fă acest lucru și eu te voi ierta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.